Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/02/2023 - 12:53
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Verdeel wat sla over de borden met eventueel een beetje dressing (ik had truffeldressing).
- Snij de pate in stukken en verdeel over de borden, garner met komkommer, druiven, gedroogde cranberry's en cranberrysaus of chutney.
- Pluk de oesterzwammen in reepjes en bak ze in hete olie. Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe en schep de gebakken oesterzwammen warm op de salade.
Afbeelding
Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een salade met wildpate is een van mijn snelle voorgerechten op zondag in de winter.  Het is toch een beetje luxe en super makkelijk om te maken. Ik had nog wat oesterzwammen liggen die ik lekker gebakken heb en erover heb gedaan. Een heerlijke combinatie.

TIP: Je kunt wildzwijnpate, fazantenpate gebruiken maar ook cranberrypate, notenpate of gewoon roompate gaat ook prima.
Ingrediënten
- 1 pakje pate
- sla
- oesterzwammen
- klein scheutje balsamico
- cranberrysaus, chutney oid
- druiven
- gedroogde cranberry's
- komkommer
- geroosterde pijnboompitten of (wal)noten
- olijfolie
- beetje dressing (voor op de sla)
Leuke tips
Lekker met een (stok)broodje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494377
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse