Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
- Bak de kip aan in wat olie. Voeg de ui en de knoflook toe, strooi er de garam masala over en roerbak verder. Voeg de zoete aardappel en de uitgelekte linzen toe.
- Giet de kokosmelk erbij, roer even om en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk af met de gehakte koriander.
- Bak de kip aan in wat olie. Voeg de ui en de knoflook toe, strooi er de garam masala over en roerbak verder. Voeg de zoete aardappel en de uitgelekte linzen toe.
- Giet de kokosmelk erbij, roer even om en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk af met de gehakte koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben dol op linzen maar vaak zijn recepten die je met linzen ziet zijn vegetarisch of zelfs vegan. Nou vind ik het persoonlijk niet zo erg om een keertje vegetarisch te eten, maar mijn man is een echte vleeseter. Dit recept is dan ook een uitkomst voor de vleesetende linzenliefhebber.
Ingrediënten
- 400 gram kippendijen
- 1 grote (of 2 kleine) zoete aardappel(en)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik linzen (250 gram)
- 1 el garam masala
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 15 gram koriander (gehakt)
- olie (om te bakken)
- peper en zout
- 1 grote (of 2 kleine) zoete aardappel(en)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik linzen (250 gram)
- 1 el garam masala
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 15 gram koriander (gehakt)
- olie (om te bakken)
- peper en zout
Leuke tips
Dit stoofpotje van kip met linzen is zo klaar, gezond en lekker. Serveer het met (volkoren)rijst of noedels.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494376
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Libelle-lekker/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij