Zoetzuur gemarineerde olijven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/02/2023 - 10:14
Bereidingswijze
Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat even iets inkoken.
Spoel de olijven onder de kraan in een vergiet af en laat uitlekken.
Voeg de rest van de ingrediƫnten behalve de olijfolie toe aan het azijnmengsel en breng weer aan de kook. Laat een half uurtje rustig doorkoken.
Zorg dat de jampotjes goed schoon zijn en giet er een bodem olijfolie in. Haal de olijven van het vuur, haal de Citroen en het laurierblad eruit. Schep de olijven met het zuur in de potjes, tot boven aan de rand. Deksel erop, even omschudden en op de kop laten afkoelen.
Ze zijn het lekkerste als ze al even staan, een weekje ongeveer.
Zeker een half jaar houdbaar.
Afbeelding
Zoetzuur gemarineerde olijven
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Neem het mee als je op visite gaat, leuk om in pakketje te doen met een flesje wijn, wat nootjes en kaas
Ingrediƫnten
Kilo pot olijven
1 liter azijn
500 gr suiker
Zest van halve Citroen
Halve Citroen in 4en
2 laurierblaadjes
Snuf chilivolkken
1 el honing
2 el Italiaanse kruiden
3 teentjes knoflook geperst
Olijfolie extra vierge
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers
Rasp
Ongeveer 6 jampotjes
Pan
Vergiet
Leuke tips
Lekker bij de borrel, door de salade. En ook een leuk kadootje als je op visite gaat met een flesje wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494373
Homepage ID
3042352
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
jennetje67