Bereidingswijze
Om de gehaktballen te maken:
-meng de eerste 8 ingrediënten in een mengkom en kneed tot ze volledig zijn gecombineerd. Vorm er middelgrote gehaktballetjes van en leg ze op een bord.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan 2 eetlepels gezouten boter toe. Voeg als ze gesmolten zijn de helft van de gehaktballetjes toe en beweeg ze voorzichtig rond de pan om bruin te worden. Als ze bruin zijn, leg ze op een schoon bord en herhaal met de rest van de gehaktballetjes.
-Voeg in dezelfde koekenpan de uien toe en bak 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn en zacht beginnen te worden. - Meng in een kleine kom 12 cl runderbouillon met de maïzena.
-Voeg vervolgens aan de koekenpan 48 cl runderbouillon, Worcestershire-saus, ketchup en mosterd toe. Roer om de stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Breng zachtjes aan de kook en voeg het maizenamengsel toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan, zet het vuur laag en laat ze 10 minuten in de saus sudderen of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is. (Sprenkel indien nodig meer runderbouillon om de saus te verdunnen.)
Serveer gehaktballen en saus over een schaal met eiernoedels, gegooid in de resterende 2 eetlepels gezouten boter en bestrooi met gehakte peterselie.
-meng de eerste 8 ingrediënten in een mengkom en kneed tot ze volledig zijn gecombineerd. Vorm er middelgrote gehaktballetjes van en leg ze op een bord.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg dan 2 eetlepels gezouten boter toe. Voeg als ze gesmolten zijn de helft van de gehaktballetjes toe en beweeg ze voorzichtig rond de pan om bruin te worden. Als ze bruin zijn, leg ze op een schoon bord en herhaal met de rest van de gehaktballetjes.
-Voeg in dezelfde koekenpan de uien toe en bak 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn en zacht beginnen te worden. - Meng in een kleine kom 12 cl runderbouillon met de maïzena.
-Voeg vervolgens aan de koekenpan 48 cl runderbouillon, Worcestershire-saus, ketchup en mosterd toe. Roer om de stukjes van de bodem van de pan te schrapen. Breng zachtjes aan de kook en voeg het maizenamengsel toe. Doe de gehaktballetjes terug in de pan, zet het vuur laag en laat ze 10 minuten in de saus sudderen of tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus dik is. (Sprenkel indien nodig meer runderbouillon om de saus te verdunnen.)
Serveer gehaktballen en saus over een schaal met eiernoedels, gegooid in de resterende 2 eetlepels gezouten boter en bestrooi met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker gerecht uit de States dat je kan serveren op een warm bord noedels voor een vullende maaltijd.
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
gekruid paneermeel
6 cl bruine mosterd
6 cl ketchup
1 theelepel. runderpoeder of verkruimelde runderbouillonblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
1/2 theelepel. zout
1/2 theelepel. zwarte peper
50 g gezouten boter
1 hele grote ui, gehalveerd en in plakjes
60 cl. runderbouillon
1 eetl. Worcestershiresaus
1 eetl. ketchup extra
2 eetlepels. maïzena vermengd met een beetje runderbouillon tot een dunne pasta
500g eiernoedels, al dente gekookt en uitgelekt
Gehakte verse peterselie
gekruid paneermeel
6 cl bruine mosterd
6 cl ketchup
1 theelepel. runderpoeder of verkruimelde runderbouillonblokjes
1 eetl. Worcestershire saus
1/2 theelepel. zout
1/2 theelepel. zwarte peper
50 g gezouten boter
1 hele grote ui, gehalveerd en in plakjes
60 cl. runderbouillon
1 eetl. Worcestershiresaus
1 eetl. ketchup extra
2 eetlepels. maïzena vermengd met een beetje runderbouillon tot een dunne pasta
500g eiernoedels, al dente gekookt en uitgelekt
Gehakte verse peterselie
Leuke tips
Opmerking bij het recept: Saus moet dik en glanzend zijn!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494372
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Ree Drummond
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht