Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Leg de aardappelen op een bakplaat. Wrijf ze in met de koolzaadolie en bak ze 1 uur, zorg ervoor dat ze voldoende gaar zijn.
-Snijd de boter in klontjes. Doe in een grote mengkom en voeg de spekjes en zure room toe. Haal de aardappelen uit de oven. Verlaag het vuur tot 180°C
-Snijd met een scherp mes elke aardappel in de lengte doormidden. Schraap de binnenkant in de mengkom en pas op dat u de schaal niet scheurt. Laat een kleine rand van de aardappel intact voor ondersteuning. Leg de uitgeholde aardappelschillen op een bakplaat.
-plet de aardappelen in de boter, bacon en zure room. Voeg de kaas, melk, gekruid zout, groene uien en zwarte peper naar smaak toe en meng goed.
-Vul de aardappelschillen met de vulling.
-Bestrooi elke aardappel met wat meer geraspte kaas en doe ze in de oven tot de aardappel is opgewarmd, 15 tot 20 minuten
-Leg de aardappelen op een bakplaat. Wrijf ze in met de koolzaadolie en bak ze 1 uur, zorg ervoor dat ze voldoende gaar zijn.
-Snijd de boter in klontjes. Doe in een grote mengkom en voeg de spekjes en zure room toe. Haal de aardappelen uit de oven. Verlaag het vuur tot 180°C
-Snijd met een scherp mes elke aardappel in de lengte doormidden. Schraap de binnenkant in de mengkom en pas op dat u de schaal niet scheurt. Laat een kleine rand van de aardappel intact voor ondersteuning. Leg de uitgeholde aardappelschillen op een bakplaat.
-plet de aardappelen in de boter, bacon en zure room. Voeg de kaas, melk, gekruid zout, groene uien en zwarte peper naar smaak toe en meng goed.
-Vul de aardappelschillen met de vulling.
-Bestrooi elke aardappel met wat meer geraspte kaas en doe ze in de oven tot de aardappel is opgewarmd, 15 tot 20 minuten
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gevulde gebakken aardappelen .
Ingrediënten
8 aardappelen, gewassen
3 eetlepels koolzaadolie
2 blokjes gezouten boter
200 g spek reepjes
24 cl zure room
200 g Cheddar of Jack-kaas (of een mix van beide), plus meer voor topping
12 cl volle melk
2 theelepels gekruid zout
3 groene uien, in plakjes
Vers gemalen zwarte peper
3 eetlepels koolzaadolie
2 blokjes gezouten boter
200 g spek reepjes
24 cl zure room
200 g Cheddar of Jack-kaas (of een mix van beide), plus meer voor topping
12 cl volle melk
2 theelepels gekruid zout
3 groene uien, in plakjes
Vers gemalen zwarte peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494371
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
P Women - pinterest-
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht