Bereidingswijze
-Voeg de gember, knoflook, curryblaadjes en groene peper toe aan een keukenmachine en pulseer tot alle ingrediënten fijngehakt zijn. Verhit olie in een koekenpan en voeg de gehakte ingrediënten toe
-Hak de uien grof, doe ze in de keukenmachine en pulseer tot de uien fijngehakt zijn. Voeg de gehakte uien toe aan de pan en bak tot de uien bruin zijn
-Meng Kurkuma, Koriander, Red chilly poeder, Komijn, Peper en Garam Masala in een kleine kom met azijn en wat water tot een pasta. Voeg deze pasta toe aan de pan en kook 10-15 minuten tot de masala goed gaar is.
-Zet het vuur uit en neem 3/4 van dit masala-uienmengsel en voeg het toe aan het ongekookte gehakt en meng goed. Voeg zout toe. Maak balletjes ter grootte van een golfbal van dit mengsel en houd het opzij.
-Zet het vuur aan en voeg 70 cl water en de aardappelen toe aan de pan, samen met het overgebleven masala-uienmengsel. Laat het aan de kook komen.
-Voeg de gehaktballetjes één voor één toe aan de kokende vloeistof. Laat sudderen en koken tot de aardappelen gaar zijn
-Meng de maïzena met wat water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de pan. Kook tot de jus dikker wordt.
-Voeg kokosmelk en groene erwten toe. Kook gedurende 5 minuten. Haal van het vuur
-Verhit olie in een aparte pan. Spetter mosterdzaadjes. Voeg droge rode peper, sjalotjes en kerrieblaadjes toe. Fruit tot de sjalotjes bruin zijn. Voeg fenegriekpoeder en Asafoetida toe en haal van het vuur.
-Voeg deze smaakmaker toe aan het gerecht.
-Hak de uien grof, doe ze in de keukenmachine en pulseer tot de uien fijngehakt zijn. Voeg de gehakte uien toe aan de pan en bak tot de uien bruin zijn
-Meng Kurkuma, Koriander, Red chilly poeder, Komijn, Peper en Garam Masala in een kleine kom met azijn en wat water tot een pasta. Voeg deze pasta toe aan de pan en kook 10-15 minuten tot de masala goed gaar is.
-Zet het vuur uit en neem 3/4 van dit masala-uienmengsel en voeg het toe aan het ongekookte gehakt en meng goed. Voeg zout toe. Maak balletjes ter grootte van een golfbal van dit mengsel en houd het opzij.
-Zet het vuur aan en voeg 70 cl water en de aardappelen toe aan de pan, samen met het overgebleven masala-uienmengsel. Laat het aan de kook komen.
-Voeg de gehaktballetjes één voor één toe aan de kokende vloeistof. Laat sudderen en koken tot de aardappelen gaar zijn
-Meng de maïzena met wat water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de pan. Kook tot de jus dikker wordt.
-Voeg kokosmelk en groene erwten toe. Kook gedurende 5 minuten. Haal van het vuur
-Verhit olie in een aparte pan. Spetter mosterdzaadjes. Voeg droge rode peper, sjalotjes en kerrieblaadjes toe. Fruit tot de sjalotjes bruin zijn. Voeg fenegriekpoeder en Asafoetida toe en haal van het vuur.
-Voeg deze smaakmaker toe aan het gerecht.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben helemaal weg van deze bereiding waarbij het vlees en de aardappelen prachtig samengaan met de dikke, romige jus van kokosmelk. Lekker !!
Ingrediënten
750 g rundergehakt
400 g Ui (fijngehakt)
2 cm Gember (geraspt)
10 teentjes Knoflook
4 Groene chilipepertjes
24 cl Kokosmelk of vetvrij melkpoeder gemengd in 24 cl water
1/2 theelepel Kurkumapoeder
2 eetlepels Korianderpoeder
2 tl - Rode chili poeder
1/2 theelepel Komijnpoeder
1/2 theelepel Peperpoeder
1/2 theelepel Garam Masala
1 eetlepel Azijn
2 Aardappel (geschild en in blokjes)
100 g Groene Erwten
1 theelepel Maïsmeel
Een paar kerrieblaadjes
Zout
70 cl Water
Voor Tadka / kruiden :
1/2 theelepel - Mosterdzaad
2 - Sjalotten
2 - Droge rode chilipepertjes
1/4 theelepel Fenegriekpoeder
1/4 theelepel Asafoetida
Curry bladeren
400 g Ui (fijngehakt)
2 cm Gember (geraspt)
10 teentjes Knoflook
4 Groene chilipepertjes
24 cl Kokosmelk of vetvrij melkpoeder gemengd in 24 cl water
1/2 theelepel Kurkumapoeder
2 eetlepels Korianderpoeder
2 tl - Rode chili poeder
1/2 theelepel Komijnpoeder
1/2 theelepel Peperpoeder
1/2 theelepel Garam Masala
1 eetlepel Azijn
2 Aardappel (geschild en in blokjes)
100 g Groene Erwten
1 theelepel Maïsmeel
Een paar kerrieblaadjes
Zout
70 cl Water
Voor Tadka / kruiden :
1/2 theelepel - Mosterdzaad
2 - Sjalotten
2 - Droge rode chilipepertjes
1/4 theelepel Fenegriekpoeder
1/4 theelepel Asafoetida
Curry bladeren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494362
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shema George
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht