Bereidingswijze
-Snijd de groene pepers in de lengte door zonder de pepers in tweeën te snijden.
-Verhit voldoende Olijfolie in een wok en frituur de chilipepers een minuutje. Laat uitlekken en leg op absorberend papier en zet opzij.
-Drooggeroosterde sesamzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes, vermaal ze samen tot een pasta met pinda's, hele droge rode pepers, gember en knoflook.
-Verhit wat olie in een pan, voeg mosterdzaad toe, laat ze sputteren en voeg dan kerrieblaadjes toe.
-Fruit de uien tot ze goudbruin zijn.
-Voeg kurkumapoeder toe en meng goed.
-Voeg de bovenstaande masalapasta toe en kook gedurende drie minuten, onder voortdurend roeren. Roer 35 cl water erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gedurende tien minuten.
-Voeg tamarindepulp toe (opgelost in een half kopje water, als het te dik is). Voeg suiker toe
-Voeg gebakken groene pepers en zout toe en kook op laag vuur gedurende acht tot tien minuten.
Heet opdienen.
-Verhit voldoende Olijfolie in een wok en frituur de chilipepers een minuutje. Laat uitlekken en leg op absorberend papier en zet opzij.
-Drooggeroosterde sesamzaadjes, korianderzaadjes en komijnzaadjes, vermaal ze samen tot een pasta met pinda's, hele droge rode pepers, gember en knoflook.
-Verhit wat olie in een pan, voeg mosterdzaad toe, laat ze sputteren en voeg dan kerrieblaadjes toe.
-Fruit de uien tot ze goudbruin zijn.
-Voeg kurkumapoeder toe en meng goed.
-Voeg de bovenstaande masalapasta toe en kook gedurende drie minuten, onder voortdurend roeren. Roer 35 cl water erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gedurende tien minuten.
-Voeg tamarindepulp toe (opgelost in een half kopje water, als het te dik is). Voeg suiker toe
-Voeg gebakken groene pepers en zout toe en kook op laag vuur gedurende acht tot tien minuten.
Heet opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mirchi Ka Salan is een verrukkelijk warm bijgerecht . De belangrijkste ingrediënten zijn groene chili pepertjes en pinda's. Eerst worden de pepers gefrituurd om een rokerige smaak te krijgen en vervolgens gekookt in een pittige saus van pinda's en sesamzaad, gekruid met koriander, komijn en kurkuma.
Ingrediënten
Maakt ca. 3 kopjes
Ingrediënten:
18-20 Groene chili pepertjes
2 eetlepels Sesamzaad
2 eetlepels Korianderzaad
1 theelepel Komijnzaad
100 g geroosterde pinda's
2 Droge rode pepertjes
2,5 cm Gember, grof gehakt
6 tenen Knoflook
1 theelepel Mosterdzaad
8à10 Curryblaadjes
1 Ui, geraspt
1 theelepel Kurkumapoeder
2 eetlepels Tamarindepulp
½ theelepel - Suiker
Olie
Zout naar smaak
Ingrediënten:
18-20 Groene chili pepertjes
2 eetlepels Sesamzaad
2 eetlepels Korianderzaad
1 theelepel Komijnzaad
100 g geroosterde pinda's
2 Droge rode pepertjes
2,5 cm Gember, grof gehakt
6 tenen Knoflook
1 theelepel Mosterdzaad
8à10 Curryblaadjes
1 Ui, geraspt
1 theelepel Kurkumapoeder
2 eetlepels Tamarindepulp
½ theelepel - Suiker
Olie
Zout naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494361
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shema George
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch