Kerala Style Avial

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/31/2023 - 10:00
Bereidingswijze
-Kook de groenten en uien door een beetje water en zout toe te voegen.
-Voeg groenten een voor een toe volgens hun kooktijd.
-Groenten zoals Chembu/Taro, Wortel etc. hebben meer tijd nodig om te koken, dus die gaan er als eerste in. -Voeg op het einde de tomaten toe.
-Maal terwijl de groenten koken de kokosnoot, komijn, kurkuma, curryblaadjes ( of kerriepoeder), groene peper, gember en knoflook in net genoeg water om een dikke pasta te maken
-Voeg de gemalen kokospasta toe aan de gekookte groenten
-Roer de yoghurt erdoor.
-Besprenkel met kokosolie en dien heet op


Afbeelding
Kerala Style Avial
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gemengde groenten in kokos en yoghurtsaus...is een populair bijgerecht in de traditionele Kerala-, Tamil- of Udupi-keuken , het wordt vaak bereid in de meeste Zuid-Indiase huishoudens.
Groenten die gewoonlijk in de Avial worden gebruikt, zijn de olifantenjam, weegbree, pompoen, wortelen, bonen, eierplant, komkommer, drumsticks, slangenpompoen en in sommige gevallen de bittere pompoen (in Noord-Kerala-versies). Dit gerecht wordt meestal met rijst gegeten.
Ingrediënten
1200 g Groenten, gesneden in stukken van circa 4 cm lang (zie opmerkingen)
½ Ui, gesneden OF 3-4 - Sjalotten
1 Tomaat
Zout naar smaak
12 cl Yoghurt
Kokosnootolie

Verder
150 g Kokosnoot
½ theelepel Kurkuma
¾ theelepel komijn
1 takje Kerrieblad of 1 el kerriepoeder
4 Groene chilipepertjes
1 cm Verse gember
1 teentje Knoflook (optioneel) *Zie opmerkingen en tips
Leuke tips
-Je kunt groenten naar keuze gebruiken zoals Drumstick, Taro/chembu, pompoen, Wortel, Yam/chena, Kaya/Rauwe Banaan
-Voeg groenten een voor een toe, volgens hun kooktijden. De groenten die langer nodig hebben om gaar te worden, gaan er als eerste in
-Traditionele Avial-recepten gebruiken geen knoflook, maar ik doe er altijd een teentje knoflook in om de smaak van het gerecht te verbeteren. (Optioneel)
Als er geen Indiase winkel in de buurt is , kan je de groenten vervangen door :
Asperges -> Drumstick
Courgette -> Velarikka (Gele Komkommer)
Butternutpompoen of eikelpompoen -> Mathangya
Komkommer -> Kumbalanga
Rauwe weegbree -> Rauwe Banaan/Kaya
Diepgevroren Okra (Vendakka/Ladysfinger) is verkrijgbaar in de meeste supermarkten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494360
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shema George
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester