Bereidingswijze
-Maal Quinoa tot je fijngemalen bloem krijgt
-Roer in een grote kom rijstmeel, quinoameel, ghee, zout erdoor en voeg beetje bij beetje kokend water toe.
-Meng met een stalen lepel en voeg water toe totdat je de bloem kunt binden en een deeg kunt maken, net zoals je zou doen voor een Rice Idiyappam
-Laad het deeg in de Idiyappam-maker (zie foto) en maak Iddiappam van de gewenste vormen
-Strooi wat geraspte kokos over elke Idiyappam
-Stoom gedurende 15 minuten of tot de Idiyappam gaar zijn.
-Roer in een grote kom rijstmeel, quinoameel, ghee, zout erdoor en voeg beetje bij beetje kokend water toe.
-Meng met een stalen lepel en voeg water toe totdat je de bloem kunt binden en een deeg kunt maken, net zoals je zou doen voor een Rice Idiyappam
-Laad het deeg in de Idiyappam-maker (zie foto) en maak Iddiappam van de gewenste vormen
-Strooi wat geraspte kokos over elke Idiyappam
-Stoom gedurende 15 minuten of tot de Idiyappam gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Idiyappam is een ontbijtgerecht dat populair is in de deelstaten Kerala en Tamil Nadu, beide in de zuidelijke punt van India. Het wordt ook wel noolappam genoemd in Sri Lanka
Ingrediënten
300 g quinoa of 400 g quinoameel
200 g Rijstmeel
2 theelepels - Ghee (geklaarde boter)
Kokend heet water
50 g Geraspte kokosnoot
Zout
200 g Rijstmeel
2 theelepels - Ghee (geklaarde boter)
Kokend heet water
50 g Geraspte kokosnoot
Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Idiyappam-maker
Leuke tips
-Begin met het maken van Iddiappams zodra het deeg klaar is en laat het NIET lang liggen, want het deeg wordt na een uur kleverig
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1494359
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shema George
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht