Bereidingswijze
-Neem 12 rode pepers en week ze in 12 cl water.
-Rooster het komijnzaad droog tot het een aroma begint af te geven
-Meng yoghurt met de geroosterde komijnzaadjes, korianderpoeder, chilly poeder en zout in een kom. Opzij zetten.
-Verhit olie in een pan.
- Voeg kruidnagel, laurierblaadjes, groene kardemom en zwarte kardemom toe. Voeg knoflook toe als ze van kleur beginnen te veranderen. Als de knoflook goudbruin is, voeg je de uien toe en kook je tot ze goudbruin zijn, onder voortdurend roeren.
-Voeg kip toe en bak tot de zijkanten lichtbruin worden
-Giet de rode pepers af en voeg ze toe aan de pan.
-Blijf koken tot het water is verdampt en de kip bruin kleurt.
-Voeg de gekruide yoghurt toe en kook nog 10 minuten of tot het vocht uit de yoghurt is verdampt.
-Voeg de bouillon of het water toe en kook tot de jus dik is. Haal van het vuur.
Om de tadka (kruiden) te bereiden :
- verwarm je wat olie en voeg je de kruidnagel en rode pepers toe. Kook gedurende 1-2 minuten. Voeg de tadka toe aan het gerecht.
-Garneer met koriander.
Serveer met warme Rijst of Chappati.
-Rooster het komijnzaad droog tot het een aroma begint af te geven
-Meng yoghurt met de geroosterde komijnzaadjes, korianderpoeder, chilly poeder en zout in een kom. Opzij zetten.
-Verhit olie in een pan.
- Voeg kruidnagel, laurierblaadjes, groene kardemom en zwarte kardemom toe. Voeg knoflook toe als ze van kleur beginnen te veranderen. Als de knoflook goudbruin is, voeg je de uien toe en kook je tot ze goudbruin zijn, onder voortdurend roeren.
-Voeg kip toe en bak tot de zijkanten lichtbruin worden
-Giet de rode pepers af en voeg ze toe aan de pan.
-Blijf koken tot het water is verdampt en de kip bruin kleurt.
-Voeg de gekruide yoghurt toe en kook nog 10 minuten of tot het vocht uit de yoghurt is verdampt.
-Voeg de bouillon of het water toe en kook tot de jus dik is. Haal van het vuur.
Om de tadka (kruiden) te bereiden :
- verwarm je wat olie en voeg je de kruidnagel en rode pepers toe. Kook gedurende 1-2 minuten. Voeg de tadka toe aan het gerecht.
-Garneer met koriander.
Serveer met warme Rijst of Chappati.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zeer pikante gerecht is alleen bestemd voor de liefhebbers van erg spicy food !
Ingrediënten
1 kg Kip ( kipfilets- of kippendijen )
12 rode chili pepertjes
1 theelepel kruidnagel
30 cl Yoghurt
2 theelepels komijnzaad (geroosterd)
1 1/2 eetlepel Korianderpoeder
3/4 tl - chili poeder
3 laurierblaadjes
6 Groene kardemompeulen
5 Zwarte kardemompeulen
15 Knoflookteentjes (Fijn Gehakt)
300 g Rode Uien (Fijn Gehakt)
75 cl Kippenbouillon
Koriander/korianderblaadjes voor garnering
Zout naar smaak
Olie
Voor Tadka/kruiden :
3 Rode chili pepertjes
3 Kruidnagels
12 rode chili pepertjes
1 theelepel kruidnagel
30 cl Yoghurt
2 theelepels komijnzaad (geroosterd)
1 1/2 eetlepel Korianderpoeder
3/4 tl - chili poeder
3 laurierblaadjes
6 Groene kardemompeulen
5 Zwarte kardemompeulen
15 Knoflookteentjes (Fijn Gehakt)
300 g Rode Uien (Fijn Gehakt)
75 cl Kippenbouillon
Koriander/korianderblaadjes voor garnering
Zout naar smaak
Olie
Voor Tadka/kruiden :
3 Rode chili pepertjes
3 Kruidnagels
Leuke tips
-Dit gerecht is erg heet en pittig, dus als je het minder pittig wilt maken, kun je de zaadjes in de pepers verwijderen.
-Dit gerecht heeft hele kruiden in de jus. Als je wilt, kun je de kruiden eruit vissen voordat je gaat eten.
-U kunt dit gerecht van tevoren bereiden en voor het serveren opwarmen. Dit is zo'n gerecht dat de volgende dag nog lekkerder smaakt.
-Dit gerecht heeft hele kruiden in de jus. Als je wilt, kun je de kruiden eruit vissen voordat je gaat eten.
-U kunt dit gerecht van tevoren bereiden en voor het serveren opwarmen. Dit is zo'n gerecht dat de volgende dag nog lekkerder smaakt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494358
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - life scoops
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht