Bereidingswijze
1. Week de kikkererwten ten minste 12 uur in ruim water met 1 tl baksoda.
2. Laat een grote soeppan goed heet worden. giet de geweekte kikkererwten af en roer er 1 tl bakpoeder door. Bak de kikkererwten 3 min in de soeppan.
3. Zet de pan kikkererwten in de gootsteen en blus ze met koud water.
4. Wrijf de kikkererwten tussen je handen zodat de velletjes loslaten. Giet vervolgens het water met de velletjes af, vul opnieuw met water en wrijf de kikkererwten opnieuw tussen je handen. net zo lang tot er bijna geen velletjes meer zijn.
5. Breng de kikkererwten in schoon water aan de kook. Zorg dat de kikkererwten 3 cm onder water staan. Schep het erwtenschuim eraf.
6. kook de kikkererwten 40 min tot een dikke puree. roer af en toe door zodat het niet aanbrand. laat het mengsel afkoelen
7.Doe de afgekoelde kikkererwtenpuree, tahin en 1,5 citroen, 1/2 tl gemalen komijn, knoflook en 1/2 tl zout in de keukenmachine en laat 10 min draaien. voeg eventueel vocht toe als dit nodig is. Voeg naar smaak extra zout en citroensap of tahin toe. Het mag even dik als griekse yoghurt zijn.
8. Dek de hummus af en laat het afkoelen. proef opnieuw. voeg eventueel extra tahin, citroensap of zout toe.
9. Serveer de hummus door een aantal grote el hummus op het midden van het bord te leggen en vervolgens met de buitenkant van een lepel al draaiend met het bord uit te smeren.
2. Laat een grote soeppan goed heet worden. giet de geweekte kikkererwten af en roer er 1 tl bakpoeder door. Bak de kikkererwten 3 min in de soeppan.
3. Zet de pan kikkererwten in de gootsteen en blus ze met koud water.
4. Wrijf de kikkererwten tussen je handen zodat de velletjes loslaten. Giet vervolgens het water met de velletjes af, vul opnieuw met water en wrijf de kikkererwten opnieuw tussen je handen. net zo lang tot er bijna geen velletjes meer zijn.
5. Breng de kikkererwten in schoon water aan de kook. Zorg dat de kikkererwten 3 cm onder water staan. Schep het erwtenschuim eraf.
6. kook de kikkererwten 40 min tot een dikke puree. roer af en toe door zodat het niet aanbrand. laat het mengsel afkoelen
7.Doe de afgekoelde kikkererwtenpuree, tahin en 1,5 citroen, 1/2 tl gemalen komijn, knoflook en 1/2 tl zout in de keukenmachine en laat 10 min draaien. voeg eventueel vocht toe als dit nodig is. Voeg naar smaak extra zout en citroensap of tahin toe. Het mag even dik als griekse yoghurt zijn.
8. Dek de hummus af en laat het afkoelen. proef opnieuw. voeg eventueel extra tahin, citroensap of zout toe.
9. Serveer de hummus door een aantal grote el hummus op het midden van het bord te leggen en vervolgens met de buitenkant van een lepel al draaiend met het bord uit te smeren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De eerste keer dat ik dit recept maakte wist ik niet dat Hummus zo lekker kon zijn! Een heel lekker recept. Het kost wel wat werk maar dan heb je de gladste lekkerste hummus die er is! Tot nu toe vinden al mijn vrienden het heerlijjk! Verder kan je het nog lekkerder maken met lekkere toppings.
Ingrediënten
250 gr gedroogde kikkererwten
2 tl baksoda
2 grote tenen knoflook
1 tl zout
180 gr rauwe tahin (voorkeur Al Arz)
sap van 1 a 2 citroenen
1/2 tl gemalen komijn
extra vergine olijfolie
snuf paprikapoeder
takje peterselie en koriander
2 tl baksoda
2 grote tenen knoflook
1 tl zout
180 gr rauwe tahin (voorkeur Al Arz)
sap van 1 a 2 citroenen
1/2 tl gemalen komijn
extra vergine olijfolie
snuf paprikapoeder
takje peterselie en koriander
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494356
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
TLV Vegan
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij