Bereidingswijze
-Zet een kookpot of braadpan op middelhoog vuur, voeg het water toe en breng aan de kook.
-Zodra het water kookt, voeg je het rundvlees, knoflook en gember toe, roer goed om en laat ongeveer twintig minuten zachtjes sudderen.
- Zorg ervoor dat de pot bedekt is en probeer af en toe te roeren.
- Eenmaal gekookt, laat u de vloeistof uit de pan lopen (reserveren) en legt u de biefstuk opzij.
- Zet de pan terug op middelhoog vuur, voeg de olie toe en laat het een paar seconden sudderen.
- Voeg de gesneden ui toe en bak ongeveer vijf tot zeven minuten tot hij zacht wordt (af en toe roeren).
- Voeg vervolgens de tomaten toe en kook ongeveer drie tot vijf minuten.
- Voeg het rundvlees toe, roer om en kook ongeveer vijf minuten.
- Voeg andere ingrediënten toe, zoals de paprika, peper, kerriepoeder, tomatenpuree en zout naar smaak naast het gereserveerde steakvocht.
- Voeg meer water toe om het vlees te bedekken en breng aan de kook.
- Verlaag het vuur om te laten sudderen en kook nog een uur terwijl je af en toe roert tot het vlees zacht wordt en de saus dikker wordt.
- Voeg desgewenst meer smaakmakers toe aan de curry en serveer met de jalapeñopeper en koriander als garnering, geniet ervan.
-Zodra het water kookt, voeg je het rundvlees, knoflook en gember toe, roer goed om en laat ongeveer twintig minuten zachtjes sudderen.
- Zorg ervoor dat de pot bedekt is en probeer af en toe te roeren.
- Eenmaal gekookt, laat u de vloeistof uit de pan lopen (reserveren) en legt u de biefstuk opzij.
- Zet de pan terug op middelhoog vuur, voeg de olie toe en laat het een paar seconden sudderen.
- Voeg de gesneden ui toe en bak ongeveer vijf tot zeven minuten tot hij zacht wordt (af en toe roeren).
- Voeg vervolgens de tomaten toe en kook ongeveer drie tot vijf minuten.
- Voeg het rundvlees toe, roer om en kook ongeveer vijf minuten.
- Voeg andere ingrediënten toe, zoals de paprika, peper, kerriepoeder, tomatenpuree en zout naar smaak naast het gereserveerde steakvocht.
- Voeg meer water toe om het vlees te bedekken en breng aan de kook.
- Verlaag het vuur om te laten sudderen en kook nog een uur terwijl je af en toe roert tot het vlees zacht wordt en de saus dikker wordt.
- Voeg desgewenst meer smaakmakers toe aan de curry en serveer met de jalapeñopeper en koriander als garnering, geniet ervan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit smakelijke Keniaanse traditionele gerecht bestaat uit hapklare stukjes vlees gemarineerd in een stoofpot gemaakt met veel tomaten, uien, knoflook, hete pepers en verse kerrieblaadjes of -poeder.
Traditioneel is het gebruikte vlees meestal rundvlees, maar lamsvlees, schapenvlees of kip zijn ook geweldig.
Traditioneel is het gebruikte vlees meestal rundvlees, maar lamsvlees, schapenvlees of kip zijn ook geweldig.
Ingrediënten
1 liter water.
1 kg rundstoofvlees gesneden in hapklare blokken
4 fijngehakte teentjes knoflook.
2 theelepels gemalen gember.
2 eetlepels bakolie/plantaardige olie.
2 gesneden rode uien.
4 middelgrote en in blokjes gesneden tomaten.
2 eetlepels paprika.
1/2 theelepel peper naar smaak.
2 theelepels kerriepoeder.
4 eetlepels tomatenpuree.
Zout naar smaak.
1 in plakjes gesneden jalapeño.
Verse korianderblaadjes voor garnering.
1 kg rundstoofvlees gesneden in hapklare blokken
4 fijngehakte teentjes knoflook.
2 theelepels gemalen gember.
2 eetlepels bakolie/plantaardige olie.
2 gesneden rode uien.
4 middelgrote en in blokjes gesneden tomaten.
2 eetlepels paprika.
1/2 theelepel peper naar smaak.
2 theelepels kerriepoeder.
4 eetlepels tomatenpuree.
Zout naar smaak.
1 in plakjes gesneden jalapeño.
Verse korianderblaadjes voor garnering.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494353
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht