Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en stoof ‘m glazig in olijfolie. Maak de paprika's schoon en snij ze in repen. Doe de paprika bij de ui, kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en zout en roerbak 2 minuten.
- Giet er 800 milliliter heet water bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Spoel de appel en snij ‘m in blokjes. Hou 1 partje apart. Doe de appelblokjes bij de paprika. Laat nog 10 minuten koken.
- Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze in olijfolie mooi rozig en gaar.
- Mix de soep glad. Giet er de kokosmelk bij en roer goed om. Kruid met peper en zout. Snij het partje appel in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel er de scampi's en de reepjes appel over. Druppel er nog wat olijfolie over.
- Giet er 800 milliliter heet water bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Spoel de appel en snij ‘m in blokjes. Hou 1 partje apart. Doe de appelblokjes bij de paprika. Laat nog 10 minuten koken.
- Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze in olijfolie mooi rozig en gaar.
- Mix de soep glad. Giet er de kokosmelk bij en roer goed om. Kruid met peper en zout. Snij het partje appel in reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel er de scampi's en de reepjes appel over. Druppel er nog wat olijfolie over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijke en makkelijke maaltijdsoep met scampi's
Ingrediënten
16 scampi's (schoongemaakt)
3 gele paprika's
1 appel
1 ui
400 ml kokosmelk
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
olijfolie
3 gele paprika's
1 appel
1 ui
400 ml kokosmelk
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494352
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pascale Naessens- libelle-
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht