Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/30/2023 - 03:21
Bereidingswijze
-Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.
-Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 Ć  15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.
- Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.
- Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.
- Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.
Afbeelding
Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stevige en pittige maaltijdsoep uit Spanje met scampi-chorizo-rijst-kikkererwten-knoflook-tomaten , witte wijn en gremolata
Ingrediƫnten
20 scampi's
200 g chorizo (in plakjes)
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper (zonder zaadjes en in ringetjes)
1 bosje basilicum (blaadjes apart en steeltjes fijngesneden)
2 citroenen (in partjes)
375 ml droge witte wijn
800 g gepelde tomaten (blik)
125 g basmatirijst
400 g kikkererwten (uit blik, gespoeld en uitgelekt)
olijfolie
peper
zout
2 sneetjes brood (oud, geroosterd en grof gekruimeld)
bladpeterselie (grofgehakt)
1 citroen (geraspte schil)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494351
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester