Pizza met witloof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/28/2023 - 08:58
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220°C
-Snijd de ui in reepjes en champignons in vier.
-Bak de spekblokjes in een bakpan.
-Laat de spekblokjes uitlekken op huishoudpapier en bak in dezelfde pan de champignons samen met de ui, voeg ev. extra bakboter toe.
-Rol het deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.
-Plaats de bakplaat 5 minuten in de oven.
-Snijd het witloof in de lengte en verwijder de harde kern.
-Besmeer de bodem van de pizza met wat kruidenkaas en beleg met het witloof, spek, ui en champignons. Voeg nog enkele toefjes kruidenkaas toe.
-Plaats 25 minuten in de oven.
-Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Pizza met witloof
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Experimenteer jij graag met pizzatoppings? Dan is dit recept voor pizza met witloof iets voor jou. Gesmaakt door jong en oud!
Ingrediënten
1 vel bladerdeeg
2 stronken witloof
150 g champignons
100 g spekblokjes
200 g kruidenkaas
1/2 ui
rucola
bakboter
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494339
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Witloof pizza
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester