Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie en de kappertjes fijn en doe ze bij de knoflook en het paneermeel. Roer er de olijfolie onder en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de zeeduivel in 4 gelijke stukken, schik in een ovenschaal met olijfolie en besmeer de stukken vis met het kruidenmengsel. Gaar de vis gedurende 10 minuten in de hete oven. Plaats nog enkele minuten onder de grill zodat de bovenkant een mooi korstje krijgt.
- Snij intussen het groen van de prei en halveer in de lengte. Blancheer de stukken prei gedurende enkele minuten in kokend water. Giet af en laat de stukken prei goed uitlekken. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur en gril er de stukken prei in.
- Warm de puree op volgens de instructies op de verpakking. Serveer de zeeduivel met een toef puree en de gegrilde prei. Giet er wat gesmolten boter over.
- Snij de zeeduivel in 4 gelijke stukken, schik in een ovenschaal met olijfolie en besmeer de stukken vis met het kruidenmengsel. Gaar de vis gedurende 10 minuten in de hete oven. Plaats nog enkele minuten onder de grill zodat de bovenkant een mooi korstje krijgt.
- Snij intussen het groen van de prei en halveer in de lengte. Blancheer de stukken prei gedurende enkele minuten in kokend water. Giet af en laat de stukken prei goed uitlekken. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur en gril er de stukken prei in.
- Warm de puree op volgens de instructies op de verpakking. Serveer de zeeduivel met een toef puree en de gegrilde prei. Giet er wat gesmolten boter over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze vis met een heerlijk kruidenkorstje tover je binnen 25 minuten op tafel!
Ingrediënten
800 g zeeduivel
600 g aardappelpuree (kant-en-klaar)
4 prei stengels
60 g roomboter
2 el olijfolie
Voor de kruidenkorst :
10 g bladpeterselie
1 el kappertjes
1 teen knoflook
3 el paneermeel
2 el olijfolie
peper en zout
600 g aardappelpuree (kant-en-klaar)
4 prei stengels
60 g roomboter
2 el olijfolie
Voor de kruidenkorst :
10 g bladpeterselie
1 el kappertjes
1 teen knoflook
3 el paneermeel
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494335
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht