Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen. Giet ze af en stamp met een klontje boter, peper, zout en een snuifje nootmuskaat tot een smeuïge puree.
- Schil de venkel en snij in flinterdunne reepjes. Beboter een grote ovenschaal en schep de puree erin. Leg er de moten vis op en kruid met peper en zout. Verdeel er de fijngesnipperde venkel over en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de mosselen gaar in een beetje kokend water. Breng 3 dl van het mosselvocht aan de kook en doe er 1 dl room bij. Breng op smaak met peper, zout en saffraanpoeder. Klop schuimig.
- Werk de visschotel af met mosselsaus, gekookte mosselen en grijze (gepelde) garnalen.
Serveer met dille en spinazie.
- Schil de venkel en snij in flinterdunne reepjes. Beboter een grote ovenschaal en schep de puree erin. Leg er de moten vis op en kruid met peper en zout. Verdeel er de fijngesnipperde venkel over en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de mosselen gaar in een beetje kokend water. Breng 3 dl van het mosselvocht aan de kook en doe er 1 dl room bij. Breng op smaak met peper, zout en saffraanpoeder. Klop schuimig.
- Werk de visschotel af met mosselsaus, gekookte mosselen en grijze (gepelde) garnalen.
Serveer met dille en spinazie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxFeestelijke en erg lekkere ovenschotel
Ingrediënten
1,5 kg aardappelen
1.2 kg zeewolffilet
250 g gepelde grijze garnalen
500 g mosselen
handje spinazie (verse)
boter
1 dl room
1 venkel
handje dille
nootmuskaat
1 el saffraanpoeder
peper
1.2 kg zeewolffilet
250 g gepelde grijze garnalen
500 g mosselen
handje spinazie (verse)
boter
1 dl room
1 venkel
handje dille
nootmuskaat
1 el saffraanpoeder
peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494334
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht