Hamburger met champignons en spiegeleitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/27/2023 - 08:16
Bereidingswijze
Bak de rode ajuin glazig in boter. Leg ze even apart in een kommetje zodat ze warm blijven. Bak vervolgens de champignons bruin in boter.

Vet de hamburgers in met olijfolie en bak ze aan 1 kant goudbruin. * Keer ze na 3 à 5 minuten om en bak ook deze kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Snijd de broodjes door en leg de gesneden kant even in de pan. Maak je liever zelf je briochebroodjes? Die maak je super gemakkelijk zelf.

Bak ondertussen de spiegeleitjes en kruid met peper & zout.

Besmeer de broodjes met de barbecuesaus, leg er telkens de gebakken ui, een hamburger, de gebakken champignons, een beetje waterkers en het spiegelei op.

Serveer met een heerlijke homemade coleslaw, loaded potato wedges of zoete aardappelfrietjes.

Afbeelding
Hamburger met champignons en spiegeleitje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekkere burger 
Ingrediënten
4 hamburgerbroodjes
4 hamburgers
1 rode ui (in ringen)
250 gram champignons
handvol waterkers
4 eieren
4 eetlepels barbecuesaus
peper
zout
Leuke tips
*De ultieme tip om elke keer perfecte, goudbruine burgers te bakken:
Draai elke hamburger maar 1 keer om én doe dit op het juiste moment. Van het moment dat hij niet blijft plakken aan een zijde, kan je hem omkeren. Reken op 3 à 5 minuten per kant.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494333
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester