Bereidingswijze
Voor de currypasta alle ingrediënten met de blender pureren tot een gladde pasta.
In een diepe (koeken)pan/wok wat plantaardige olie (ik doe een combinatie van 1el kokos- en 1el koolzaadolie) verhogen op middelhoog vuur.
De helft van de currypasta (plm. 180g) samen met de tomatenpuree toevoegen en 2-3 minuten bakken tot de geur goed vrijkomt.
Ui, knoflook en palmsuiker toevoegen en op wat lager vuur doorbakken tot de ui zacht is geworden (plm. 10 minuten).
Kokosmelk, aardappelen, wortels, chilipepers, kaneelstokje, kaffir-limeblaadjes, citroengrasstengel en tamari toevoegen, aan de kook brengen en met deksel op de pan zo'n dertig minuten zachtjes laten koken (zo nu en dan doorroeren).
In een koekenpan een klein beetje olie op hoog vuur verwarmen.
Hierin de blokjes halloumi (dobbelsteentjes) rondom bakken tot ze ietwat bruingekleurd zijn, eventueel in porties.
Uitscheppen en op een bord leggen met een keukenpapiertje eronder om uit te lekken.
Ondertussen de rijst koken.
Halloumi en handje pinda's toevoegen aan de curry.
Dan nog plm. 5 minuten laten sudderen zonder deksel (of langer als je de curry nog verder wilt laten indikken).
Chilipepers, kaneelstokje, citroengrasstengel en kaffir-limeblaadjes verwijderen.
Serveren met rijst (en eventueel chilivlokken).
In een diepe (koeken)pan/wok wat plantaardige olie (ik doe een combinatie van 1el kokos- en 1el koolzaadolie) verhogen op middelhoog vuur.
De helft van de currypasta (plm. 180g) samen met de tomatenpuree toevoegen en 2-3 minuten bakken tot de geur goed vrijkomt.
Ui, knoflook en palmsuiker toevoegen en op wat lager vuur doorbakken tot de ui zacht is geworden (plm. 10 minuten).
Kokosmelk, aardappelen, wortels, chilipepers, kaneelstokje, kaffir-limeblaadjes, citroengrasstengel en tamari toevoegen, aan de kook brengen en met deksel op de pan zo'n dertig minuten zachtjes laten koken (zo nu en dan doorroeren).
In een koekenpan een klein beetje olie op hoog vuur verwarmen.
Hierin de blokjes halloumi (dobbelsteentjes) rondom bakken tot ze ietwat bruingekleurd zijn, eventueel in porties.
Uitscheppen en op een bord leggen met een keukenpapiertje eronder om uit te lekken.
Ondertussen de rijst koken.
Halloumi en handje pinda's toevoegen aan de curry.
Dan nog plm. 5 minuten laten sudderen zonder deksel (of langer als je de curry nog verder wilt laten indikken).
Chilipepers, kaneelstokje, citroengrasstengel en kaffir-limeblaadjes verwijderen.
Serveren met rijst (en eventueel chilivlokken).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfbedacht recept gebaseerd op een aantal toppers uit de vegetarische/veganistische/Aziatsche keuken. Voor mij een go-to als we gasten te eten krijgen en ik indruk wil maken, óf ze wil laten ervaren dat vegetarisch eten heerlijk kan zijn. Het recept is eenvoudig veganistisch te maken, want ook zonder halloumi is het heerlijk!
Ingrediënten
(Zilvervlies)rijst
1 Ui (in halve ringen)
4 Knoflookteentjes (fijngehakt)
400g Aardappelen (ongeschild, of desgewenst geschild, in kleine blokjes)
2 Winterpenen (geschrapt en in halve schijfjes)
225g Halloumi (uitgelekt en in kleine blokjes)
600g Kokosmelk
1el Tomatenpuree
2 Gedroogde chilipepers
1 Kaneelstokje
1 Citroengrasstengel (of 1tl gemalen citroengras)
2 Kaffir-limeblaadjes (verkrijgbaar bij de toko, te vervangen door de schil van een limoen)
3el Tamari (glutenvrije sojasaus, te vervangen door reguliere sojasaus of vissaus)
Handje geroosterde en gezouten pinda's (grofgehakt)
Kokos-, koolzaad- of andere plantaardige olie (naar eigen inzicht, in elk geval een goede scheut)
Currypasta (genoeg voor 2*, vries de helft gewoon in)
120g Gezouten pinda's
2 Banaansjalotten in grove stukken (of plm. 100g gewone sjalotten)
4 Knoflookteentjes (plm. 30g)
Sap van 2 limoenen (of 4el limoensap)
4cm Gember (geschild en in stukjes)
2tl Ahornsiroop
50ml Tamari
1tl Gemalen citroengras
1tl Chilivlokken
1tl Komijnpoeder
1tl Korianderpoeder
1tl Kurkuma
0,5tl Kaneel
0,25tl Gemalen kruidnagel
Snufje nootmuskaat en zwarte peper
1 Ui (in halve ringen)
4 Knoflookteentjes (fijngehakt)
400g Aardappelen (ongeschild, of desgewenst geschild, in kleine blokjes)
2 Winterpenen (geschrapt en in halve schijfjes)
225g Halloumi (uitgelekt en in kleine blokjes)
600g Kokosmelk
1el Tomatenpuree
2 Gedroogde chilipepers
1 Kaneelstokje
1 Citroengrasstengel (of 1tl gemalen citroengras)
2 Kaffir-limeblaadjes (verkrijgbaar bij de toko, te vervangen door de schil van een limoen)
3el Tamari (glutenvrije sojasaus, te vervangen door reguliere sojasaus of vissaus)
Handje geroosterde en gezouten pinda's (grofgehakt)
Kokos-, koolzaad- of andere plantaardige olie (naar eigen inzicht, in elk geval een goede scheut)
Currypasta (genoeg voor 2*, vries de helft gewoon in)
120g Gezouten pinda's
2 Banaansjalotten in grove stukken (of plm. 100g gewone sjalotten)
4 Knoflookteentjes (plm. 30g)
Sap van 2 limoenen (of 4el limoensap)
4cm Gember (geschild en in stukjes)
2tl Ahornsiroop
50ml Tamari
1tl Gemalen citroengras
1tl Chilivlokken
1tl Komijnpoeder
1tl Korianderpoeder
1tl Kurkuma
0,5tl Kaneel
0,25tl Gemalen kruidnagel
Snufje nootmuskaat en zwarte peper
Leuke tips
Ik doe chilipepers, kaneelstokje, citroengrasstengel en kaffir-limeblaadjes eerst in een kruidenbuiltje en voeg ze dan toe aan de curry. Op die manier is het gemakkelijker om ze uit de saus te halen voordat je deze opdient.
Lekkerst is de curry op lage stand een paar uur laten sudderen. De gebakken halloumi voeg je dan op het eind toe.
Lekkerst is de curry op lage stand een paar uur laten sudderen. De gebakken halloumi voeg je dan op het eind toe.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494331
Homepage ID
2352403
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Vegetarisch