Bereidingswijze
1 Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.
2 Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
3 Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
4 Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
5 Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
6 Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.
2 Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
3 Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.
4 Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
5 Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
6 Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
hellofresh
Ingrediënten
1 Sjalot
400 gram Aardappelen
1 tl Paprikapoeder
2 stuks Laurierblad
1 Maiskolf
4 Tomaten
5 gram Verse bieslook
160 gram Garnalen
200 ml Kokosmelk
1 Groentebouillonblokje
2 tl Wittewijnazijn
Peper en zout naar smaak
1 el Roomboter
1 el Olijfolie
400 gram Aardappelen
1 tl Paprikapoeder
2 stuks Laurierblad
1 Maiskolf
4 Tomaten
5 gram Verse bieslook
160 gram Garnalen
200 ml Kokosmelk
1 Groentebouillonblokje
2 tl Wittewijnazijn
Peper en zout naar smaak
1 el Roomboter
1 el Olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494330
Homepage ID
2419683
Teller
0
Bron
https://www.hellofresh.nl/recipes/romige-aardappelsoep-met-garnalen-5f0ee675e6b3ca37bc23f9f0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht