Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote koekenpan
-Doe de ui, knoflook, gember, groene chilipeper, currybladeren, kruidnagel en kardemom in de pan en bak ze lichtbruin.
-Voeg het chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel gaar.
-Voeg daarna de plakken tomaten toe en roer het geheel goed om.
-Voeg dan de kreeft toe en roerbak alle ingrediƫnten gedurende 5 minuten goed door.
-Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel tot het zacht is.
-Voeg het kerriepoeder, de tamarinde, zout en peper toe om het op smaak te brengen.
-Voeg ten slotte de mosterd toe en roer het geheel goed om. Zet het vuur uit.
SERVEREN
-Leg de rijst in een diep bord, daarover de gepelde kreeft, kleine stukjes verse tomaat en de gesneden koriander.
-Als u het spannend wilt maken, mengt u ongezoete yoghurt met koriander en chilipeper en schenkt u dit over de rijst.
-Doe de ui, knoflook, gember, groene chilipeper, currybladeren, kruidnagel en kardemom in de pan en bak ze lichtbruin.
-Voeg het chilipoeder en de kurkuma toe en bak het geheel gaar.
-Voeg daarna de plakken tomaten toe en roer het geheel goed om.
-Voeg dan de kreeft toe en roerbak alle ingrediƫnten gedurende 5 minuten goed door.
-Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel tot het zacht is.
-Voeg het kerriepoeder, de tamarinde, zout en peper toe om het op smaak te brengen.
-Voeg ten slotte de mosterd toe en roer het geheel goed om. Zet het vuur uit.
SERVEREN
-Leg de rijst in een diep bord, daarover de gepelde kreeft, kleine stukjes verse tomaat en de gesneden koriander.
-Als u het spannend wilt maken, mengt u ongezoete yoghurt met koriander en chilipeper en schenkt u dit over de rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht uit Sri-Lanka
Ingrediƫnten
1 kg Gesneden kreeft met schaal, of het vlees in stukjes
150 g Uiringen
10 g Gember
3 g Kardemom
20 g Knoflook in schijfjes
10 g Gehydrateerde mosterdzaden
2 Groene chilipepers in plakken
100 g Tomaten in plakken
200 g Kokosmelk
3 g Chilipoeder
5 g kerriepoeder (Madras)
800 g Jasmijnrijst
150 g Uiringen
10 g Gember
3 g Kardemom
20 g Knoflook in schijfjes
10 g Gehydrateerde mosterdzaden
2 Groene chilipepers in plakken
100 g Tomaten in plakken
200 g Kokosmelk
3 g Chilipoeder
5 g kerriepoeder (Madras)
800 g Jasmijnrijst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494329
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
RIU
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht