Bereidingswijze
VANILLECAKE
-Klop met een handmixer de eieren en de suiker tot drie keer het volumen, voeg langzaam het meel er aan toe, spreid het mengsel uit over een bakplaat met bakpapier en plaats het gedurende 6-7 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ºC.
TRES LECHES-MIX :
-Meng de drie ingrediënten en zet het mengsel koud.
BAKKERSROOM :
-Verwarm in een steelpan op halfhoog vuur de melk met het kaneelstokje en de citroenschil tot het kookpunt.
-Meng de suiker, de maizena en het eigeel met elkaar. Breng het eerste mengsel aan de kook, giet het over het tweede mengsel en roer het goed door. Zet het weer op het vuur en blijf roeren totdat het weer kookt.
-Spreid het mengsel uit over een schaal, bedek de schaal met plasticfolie en laat het afkoelen.
MERENGUE :
-Verwarm in een steelpan op halfhoog vuur het water met de eerste portie suiker, en klop het eiwit met een handmixer. Wanneer het eerste mengsel de temperatuur van 110 ºC bereikt, voegt u het geklopte eiwit toe.
-Voeg halverwege de tweede portie suiker toe. Giet het eerste mengsel, zodra het temperatuur van 121 ºC bereikt, geleidelijk over het tweede mengsel en blijf kloppen tot de temperatuur daalt.
SERVEREN
-Snijd drie plakken cake en dompel ze onder in de Tres leches-mix. Leg de eerste plak midden op het bord, spreid er een laag bakkersroom over en leg er een aardbei in plakken op. Herhaal dit proces twee keer en eindig met de geflambeerde Italiaanse merengue en een muntblaadje.
-Klop met een handmixer de eieren en de suiker tot drie keer het volumen, voeg langzaam het meel er aan toe, spreid het mengsel uit over een bakplaat met bakpapier en plaats het gedurende 6-7 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ºC.
TRES LECHES-MIX :
-Meng de drie ingrediënten en zet het mengsel koud.
BAKKERSROOM :
-Verwarm in een steelpan op halfhoog vuur de melk met het kaneelstokje en de citroenschil tot het kookpunt.
-Meng de suiker, de maizena en het eigeel met elkaar. Breng het eerste mengsel aan de kook, giet het over het tweede mengsel en roer het goed door. Zet het weer op het vuur en blijf roeren totdat het weer kookt.
-Spreid het mengsel uit over een schaal, bedek de schaal met plasticfolie en laat het afkoelen.
MERENGUE :
-Verwarm in een steelpan op halfhoog vuur het water met de eerste portie suiker, en klop het eiwit met een handmixer. Wanneer het eerste mengsel de temperatuur van 110 ºC bereikt, voegt u het geklopte eiwit toe.
-Voeg halverwege de tweede portie suiker toe. Giet het eerste mengsel, zodra het temperatuur van 121 ºC bereikt, geleidelijk over het tweede mengsel en blijf kloppen tot de temperatuur daalt.
SERVEREN
-Snijd drie plakken cake en dompel ze onder in de Tres leches-mix. Leg de eerste plak midden op het bord, spreid er een laag bakkersroom over en leg er een aardbei in plakken op. Herhaal dit proces twee keer en eindig met de geflambeerde Italiaanse merengue en een muntblaadje.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexicaanse klassieker als nagerecht , TOP !
Ingrediënten
Vanillecake :
3 Eieren
100 g Suiker
Tres leches-mix :
100 g Gecondenseerde melk
100 gr Geëvaporeerde melk (koffiemelk)
100 gr Volle melk
Bakkersroom :
1 liter Volle melk
200 g Suiker
185 Eigeel
80 g Maizena
Citroenschil
Kaneelstokje
Merengue :
300 g Suiker
120 g Water
150 g Eiwit
75 g Suiker
Overige :
Verse aardbeien
Muntblaadjes
3 Eieren
100 g Suiker
Tres leches-mix :
100 g Gecondenseerde melk
100 gr Geëvaporeerde melk (koffiemelk)
100 gr Volle melk
Bakkersroom :
1 liter Volle melk
200 g Suiker
185 Eigeel
80 g Maizena
Citroenschil
Kaneelstokje
Merengue :
300 g Suiker
120 g Water
150 g Eiwit
75 g Suiker
Overige :
Verse aardbeien
Muntblaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
handmixer
bakpapier
plasticfolie
bakpapier
plasticfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494326
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
RIU
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch