Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/25/2023 - 19:19
Bereidingswijze
Vet de quichevorm in. Je kunt de vorm ook bekleden met bakpapier. Zie ***



In de ochtenduren heb ik alvast de taartbodem blind voorgebakken. Leg daarvoor 6 plakjes deeg op elkaar. Bestuif met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap.
Leg het deeg in de vorm en rol met de deegroller over de rand. Druk het deeg zachtjes in de vorm.
Beleg het deeg met bakpapier en vul de vorm met een steunvulling.


Zet voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet de taart nog 5 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.


Fruit de gesnipperde sjalot enkele minuten in boter of olie. Voeg de zuurkool toe en roer door elkaar. Bak op een zacht vuurtje met het deksel op de pan voor 10 minuten.

Klop ondertussen de eieren met de crème fraîche , de kaas , peper naar smaak en de gekozen kruiden door elkaar.

Verdeel de zuurkool over de bodem en schenk er het eimengsel overheen. Werk met een vork het eimengsel voorzichtig door de zuurkool. Stop er dan de stukjes zalm tussen.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Serveer eventueel met een kleine salade.

Afbeelding
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Zuurkoolquiche met zalm van Janneke Philippi
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de klassieke brasserieën in Parijs en ook elders in Frankrijk is choucroute op elke menukaart te vinden. In ons land is zuurkool vooral een gerecht van de thuiskok. Dit gerecht is beschreven voor 4 personen. Ik heb een kleine vorm met losse bodem gebruikt voor 2 personen. Ook heerlijk de taart van Ramon Brugman en weer helemaal anders. 

zuurkooltaart-van-chef-ramon-brugman-heerlijk-
Ingrediënten
6 plakjes hartig taartdeeg ontdooid
2 sjalotten gesnipperd
1 el olie of een klontje roomboter
500 gram verse zuurkool
250 gram verse zalmfilet zonder huid in stukjes van 1 1/2cm
4 eieren
125 gram crème fraîche
100 gram geraspte jong belegen kaas
1 tl gedroogde dragon of oregano
Hulpmiddelen & keukengerei
quichevorm, snijplank, mes en pan, bakpapier
Leuke tips
Bakpapier laat zich gemakkelijk plooien als het vochtig is. Maak een vel onder stromend water nat en verfrommel het. Laat het papier goed uitlekken en bekleed er vervolgens de taartvorm mee.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494322
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant . eigen tekste en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47