Bereidingswijze
Snijd de rode pepers in stukjes. Doe ze in een blender en voeg de overige ingrediƫnten toe. Mix tot een gladde pasta. Schep de harissa in een potje en giet er een laagje olijfolie bovenop.
Bewaar goed afgesloten en gebruik als smaakmaker in gerechten.
Bewaar goed afgesloten en gebruik als smaakmaker in gerechten.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Marokkaanse dipsaus is vrij sterk , gebruik dus met mate ! Harissa wordt als smaakmaker opgediend bij salades , vis , vlees en gevogelte en kan ook worden gebruikt als dipsaus.
Ingrediƫnten
10 rode chilipepers , 6 teentjes look , 1/2 el zeezout , het sap van 1 limoen , 5 el olijfolie + extra , 70 g tomatenpuree , 1 tl anijszaad , 1 tl komijnpoeder , 1 tl korianderpoeder , 1 tl gerookte paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
blender - glazenbokaal met deksel
Leuke tips
Voor een mildere versie kan je wat pepertjes vervangen door paprika. Als je na gebruik een laagje olijfolie over de harissa giet , is deze vrijwel onbeperkt houdbaar in de koelkast.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494286
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv/Mounir Toub
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Vegetarisch