Bereidingswijze
Houdt wat peterselie apart voor de garnering. Laat de peterselie 1 minuut blancheren en uitlekken en meng met de olijfolie. Draai het geheel fijn zodat er peterselie-olie ontstaat.
Steek de creuses open en maak los. Dep ze droog en haal ze door wat bloem.
Laat de geklaarde boter in een hete koekenpan kort warm worden en bak de creuses goudgeel.
Serveer de oesters met de peterselie-olie , knijp er 1 citroen over uit , leg er een paar parten citroen bij en snipper er wat peterselie over.
Steek de creuses open en maak los. Dep ze droog en haal ze door wat bloem.
Laat de geklaarde boter in een hete koekenpan kort warm worden en bak de creuses goudgeel.
Serveer de oesters met de peterselie-olie , knijp er 1 citroen over uit , leg er een paar parten citroen bij en snipper er wat peterselie over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Creuses zijn platte oesters en iets duurder dan de gewone oesters maar ze zijn wel lekker.
Ingrediënten
24 grote creuses
2 bosjes bladpeterselie
150 ml olijfolie
50 ml geklaarde boter
2 citroenen
bloem
zout
2 bosjes bladpeterselie
150 ml olijfolie
50 ml geklaarde boter
2 citroenen
bloem
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot - vergiet - keukenmachine of blender - kom - oestermes - keukenpapier of propere keukenhanddoek - koekenpan - grote schaal
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1494275
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Het oesterboek
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht