Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de compote :
-Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis. Leg ze in een ovenschaal, leg er vlokjes boter op en bestrooi met de kaneel en de suiker. Bak 20 minuten in de oven. Neem de appelen uit de oven, blus met het appelsap en gaar nog eens 10 minuten in de oven tot de appelen mooi gekaramelliseerd zijn.
- Neem de appelen uit de oven, mix ze fijn tot compote en doe die in een gesteriliseerd weckpotje. Je kunt de appelcompote in de koelkast bewaren.
Maak het beslag :
- Klop de eieren los met een scheutje melk, de vanillesuiker, de kaneel en het zout. Wentel het brood door de losgeklopte eieren. Verhit boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Spoel de peren en snij ze in plakjes. Bak ook de peertjes mee in de pan.
- Serveer de wentelteefjes met de appelcompote, de gebakken peren en werk af met een takje munt en wat poedersuiker.
Maak de compote :
-Spoel en halveer de appelen, verwijder het klokhuis. Leg ze in een ovenschaal, leg er vlokjes boter op en bestrooi met de kaneel en de suiker. Bak 20 minuten in de oven. Neem de appelen uit de oven, blus met het appelsap en gaar nog eens 10 minuten in de oven tot de appelen mooi gekaramelliseerd zijn.
- Neem de appelen uit de oven, mix ze fijn tot compote en doe die in een gesteriliseerd weckpotje. Je kunt de appelcompote in de koelkast bewaren.
Maak het beslag :
- Klop de eieren los met een scheutje melk, de vanillesuiker, de kaneel en het zout. Wentel het brood door de losgeklopte eieren. Verhit boter in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin en krokant. Spoel de peren en snij ze in plakjes. Bak ook de peertjes mee in de pan.
- Serveer de wentelteefjes met de appelcompote, de gebakken peren en werk af met een takje munt en wat poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxeen budgetvriendelijk en lekker gerechtje als ontbijt of tussendoortje of hoofdmaaltijd
Ingrediënten
400 g brood (restjes stokbrood, wit brood, grof brood, briochebrood...)
2 eieren
scheut melk
1 zakje vanillesuiker
snuifje kaneel
snuifje zout
blokje boter
2 peren
takje munt
snuifje poedersuiker
Voor de appelcompote :
1 kg appelen
2 el bruine suiker
snuifje kaneel
blokje boter
scheutje appelsap
2 eieren
scheut melk
1 zakje vanillesuiker
snuifje kaneel
snuifje zout
blokje boter
2 peren
takje munt
snuifje poedersuiker
Voor de appelcompote :
1 kg appelen
2 el bruine suiker
snuifje kaneel
blokje boter
scheutje appelsap
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1494269
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Natalie Libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch