Winters bietenstamppotje, met een appel-peccanoot-honing-salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/17/2023 - 19:00
Bereidingswijze
Schil en kook de bietjes en aardappelen gaar tot ze zacht en gaar zijn. Snijd de gerookte tofoe in kleine blokjes en bak ze krokant. Stamp de aardappels. Snijdt de bietjes in blokjes en meng ze met de gesnipperde rode ui, de gebakken tofoe, een scheut walnotenolie en peper en zout naar smaak door de aardappels.

Maak intussen de salade. Snijdt de appels ongeschild in stukjes, pel en verdeel de sinaasappels in partjes, halveer de partjes en meng het geheel met de peccanoten en alfalfa. Meng in een bakje limoensap en honing tot een lekkere zoetzure dressing. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

Serveertip:
Serveren met opgebakken vegetarische gehaktballetjes!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie bij het woord 'stamppot' denkt aan een saaie maaltijd, moet beslist deze variatie proberen, vol smaken en texturen. Een heerlijke, frisse, voedzame maaltijd voor in de donkere dagen! Bedacht door Heddy, die altijd de lekkerste recepten uit haar mouw schudt.
Ingrediënten
Voor de stamppot:
1 pak gerookte tofoe
vier of vijf bietjes (1 kg)
1 kg kruimige aardappels
1 rode ui, fijngesnipperd (enkele lente-uitjes kan ook)
Walnotenolie
Peper en zout

Voor de salade:
2 kleine appels
2 sinaasappels
1 pakje alfalfa
peccanoten
honing
sap van 1 limoen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494266
Homepage ID
2481408
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
maartenkeul