Bereidingswijze
Was de spinazie, droog met een sladroger en snij fijn.
Schil de aardappels en kook met een weinig zout.
Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en bewaar in een bakje voor later.
Bak de schwarzwalder schinken blokjes en zet deze opzij.
Bak de bacon tot deze knapperig is en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Bak de pijnboompitjes of walnootstukjes in dezelfde pan en doe voor later in een bakje.
Maak de ui schoon en fruit deze samen met de fijngesneden paprika, en de knoflook.
Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en stamp ze fijn.
Meng de blokjes schwarzwalder schinken erdoor evenals de gefruite groenten en de zongedroogde tomaten.
Roer de roomkaas door het mengsel en indien te droog, voeg wat melk toe.
Maak op smaak met de zongedroogde tomaten en de italiaanse kruiden.
Voeg de spinazie toe en blijf goed mengen.
Proef tussendoor en maak verder op smaak met meer kruiden, peper, zout en gemalen chili.
Voeg tot slot de pijnboompitjes en de helft van de cherrytomaten toe.
Laat alles goed warm worden.
Dien de stamppot op met de rest van de cherrytomaten en de knapperig gebakken bacon.
Schil de aardappels en kook met een weinig zout.
Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en bewaar in een bakje voor later.
Bak de schwarzwalder schinken blokjes en zet deze opzij.
Bak de bacon tot deze knapperig is en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Bak de pijnboompitjes of walnootstukjes in dezelfde pan en doe voor later in een bakje.
Maak de ui schoon en fruit deze samen met de fijngesneden paprika, en de knoflook.
Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en stamp ze fijn.
Meng de blokjes schwarzwalder schinken erdoor evenals de gefruite groenten en de zongedroogde tomaten.
Roer de roomkaas door het mengsel en indien te droog, voeg wat melk toe.
Maak op smaak met de zongedroogde tomaten en de italiaanse kruiden.
Voeg de spinazie toe en blijf goed mengen.
Proef tussendoor en maak verder op smaak met meer kruiden, peper, zout en gemalen chili.
Voeg tot slot de pijnboompitjes en de helft van de cherrytomaten toe.
Laat alles goed warm worden.
Dien de stamppot op met de rest van de cherrytomaten en de knapperig gebakken bacon.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten
450 gram spinazie
1 kg aardappels
6 zongedroogde tomaten
150 schwarzwalder schinken in blokjes gesneden
150 gram bacon
1 rode ui of 2 sjalotten
½ rode paprika
2 tenen knoflook
2 flinke eetlepels roomkaas
1 eetl italiaanse kruiden gedroogd
50 gram pijnboompitjes of stukjes walnoot
200 gram cherrytomaten in vieren
Peper
Zout
Gemalen chili
1 kg aardappels
6 zongedroogde tomaten
150 schwarzwalder schinken in blokjes gesneden
150 gram bacon
1 rode ui of 2 sjalotten
½ rode paprika
2 tenen knoflook
2 flinke eetlepels roomkaas
1 eetl italiaanse kruiden gedroogd
50 gram pijnboompitjes of stukjes walnoot
200 gram cherrytomaten in vieren
Peper
Zout
Gemalen chili
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers. houten lepel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494245
Homepage ID
2864851
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht