Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakplaat. Leg de aardappelen in een schaal en roer de helft van de olijfolie erdoor. Bestrooi ze met zout en zwarte peper, leg ze op de bakplaat en bak ze 40 minuten of totdat ze doorbakken zijn, draai ze 2-3 keer om ze gelijkmatig bruin te laten worden.
Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de kappertjes op lage hitte of totdat ze als bloemetjes opengaan. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak het spek onder een hete grill tot het knapperig is. Laat afkoelen en snijd het fijn.
Haal de aardappelen uit de oven. Als ze voldoende zijn afgekoeld , snijd een dun dekseltje van elke aardappel. Haal de dekseltjes eraf. Schep met een kleine theelepel het kruim uit het midden van de aardappelen: houd een wand van 1 cm over. Doe het aardappelkruim in een schaal en meng dit grondig door de room, boter, zout en zwarte peper. Lepel de puree terug in de aardappelen.
Leg op elke aardappel een kleine hoeveelheid zure room. Verdeel de aardappelen in vier groepen van zes en gebruik voor elke groep een aparte bovenlaag: kappertjes, spek, bieslook en kaviaar.
Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de kappertjes op lage hitte of totdat ze als bloemetjes opengaan. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak het spek onder een hete grill tot het knapperig is. Laat afkoelen en snijd het fijn.
Haal de aardappelen uit de oven. Als ze voldoende zijn afgekoeld , snijd een dun dekseltje van elke aardappel. Haal de dekseltjes eraf. Schep met een kleine theelepel het kruim uit het midden van de aardappelen: houd een wand van 1 cm over. Doe het aardappelkruim in een schaal en meng dit grondig door de room, boter, zout en zwarte peper. Lepel de puree terug in de aardappelen.
Leg op elke aardappel een kleine hoeveelheid zure room. Verdeel de aardappelen in vier groepen van zes en gebruik voor elke groep een aparte bovenlaag: kappertjes, spek, bieslook en kaviaar.
Afbeelding
Aantal personen
24.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een leuke amuse. Het kost wel wat tijd o dit te maken, dus helemaal als je een groot aantal gasten heb is dit erg leuk.
Ingrediƫnten
24 gelijkmatige hapklare aardappeltjes, gewassen en gedroogd
80 ml olijfolie
1 el kappertjes, drooggedept
1 plakje spek
1 el room
10 gram boter
125 gram zure room
1 el gesneden verse bieslook
1 el rode of zwarte imitatie kaviaar
80 ml olijfolie
1 el kappertjes, drooggedept
1 plakje spek
1 el room
10 gram boter
125 gram zure room
1 el gesneden verse bieslook
1 el rode of zwarte imitatie kaviaar
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1494242
Homepage ID
928843
Teller
0
Bron
Succesvol koken. Amuses
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid