Creoolse krabbisque

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/15/2023 - 11:00
Bereidingswijze
-Verhit boter in een grote pan op middelhoog vuur. Eenmaal gesmolten, voeg bloem toe en roer om tot de klontjes verdwijnen en de boter ingedikt is.
-Voeg ui en bleekselderij toe, zet het vuur op medium en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten, af en toe roeren en het vuur lager zetten als de bloem en boter beginnen te verbranden.
-Voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg tomatenpuree, laurierblaadjes, takjes tijm en cognac toe. Kook tot cognac bijna volledig is ingekookt.
-Voeg wijn, ongekookte rijst, citroensap, visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten sudderen.
-Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de bisque en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg room, zout, zwarte peper en cayennepeper toe.
- Proef de bisque en pas eventueel de kruiden aan.

Schep de soep in kommen en bedek elk met krabvlees en gehakte bieslook.
Afbeelding
Creoolse krabbisque
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke Creoolse krabsoep 
Ingrediënten
4 eetlepels boter
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1 ui, grof gesneden
1 stengel bleekselderij, grof gehakt
5 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
6 cl Cognac of andere cognac
6 cl droge witte wijn
50 g plus 1 eetlepel witte langkorrelige rijst (ongekookt)
½ citroen, geperst
1 liter visbouillon
6 cl room
1 theelepel zout; of ½ theelepel gewoon of zeezout, plus meer naar smaak
1 snufje cayennepeper, plus meer naar smaak
¼ theelepel zwarte peper, plus meer naar smaak
230 g krabvlees
Gehakte bieslook, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494241
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = BROOKE BASS
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester