Bereidingswijze
-Voeg in een pan met zware bodem op middelhoog vuur het spek toe. Voortdurend roeren en bakken tot ze krokant zijn. Verwijder met een schuimspaan en breng over naar een met keukenpapier beklede plaat. Zet opzij
-Voeg aan dezelfde koekenpan de knoflook, sjalotten, prei, selderij, wortel, laurier, tijm, zout en peper toe. Bak tot de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 10 minuten.
- Voeg de kastanjes & kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Dek af met het deksel en kook verder tot de groenten zacht zijn geworden, ongeveer 30 minuten.
- Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg vlak voor het opdienen de room toe.
-Doe over in een soepkom. Garneer met een klodder zure room, gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat & een snufje krokant spek.
-Voeg aan dezelfde koekenpan de knoflook, sjalotten, prei, selderij, wortel, laurier, tijm, zout en peper toe. Bak tot de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 10 minuten.
- Voeg de kastanjes & kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Dek af met het deksel en kook verder tot de groenten zacht zijn geworden, ongeveer 30 minuten.
- Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg vlak voor het opdienen de room toe.
-Doe over in een soepkom. Garneer met een klodder zure room, gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat & een snufje krokant spek.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere traditionele Franse soep heeft geroosterde kastanjes als basis, wat de soep een zoet & nootachtig smaakprofiel geeft.
Ingrediënten
50 gram spek, in plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 sjalotjes, in blokjes
1 prei, in de lengte doorgesneden en in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 wortel, geschild en in blokjes
1 laurierblad
2 takjes tijm
Zout & gemalen zwarte peper, naar smaak
400 gram hele geroosterde kastanjes
1 liter kippenbouillon
12 cl room
Zure room, om te serveren
Gesneden bieslook, om te serveren
Geraspte nootmuskaat, om te serveren
2 teentjes knoflook, in plakjes
2 sjalotjes, in blokjes
1 prei, in de lengte doorgesneden en in plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 wortel, geschild en in blokjes
1 laurierblad
2 takjes tijm
Zout & gemalen zwarte peper, naar smaak
400 gram hele geroosterde kastanjes
1 liter kippenbouillon
12 cl room
Zure room, om te serveren
Gesneden bieslook, om te serveren
Geraspte nootmuskaat, om te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494239
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = MARCELLA DILONARDO
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht