Bereidingswijze
Bestrooi het vlees naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan. Haal ook dit uit de pan. Voeg vervolgens de pompoen, peen, paprika en de sperzieboontjes toe en bak deze al omscheppend enkele minuten . Voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe, als dat nodig mocht zijn. Dan gaat de tomatenpuree erin. Roer door en laat even meebakken. Voeg het vlees en de uien weer toe evenals de sojaboontjes. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg de groentebouillon toe , zet het vuur lager en stoof het gerecht in 30-40 minuten gaar met het deksel op de pan. Breng iets pittig op smaak met de cayennepeper en de worcestershire saus
Lekker met rijst of pasta naar keuze.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees in enkele minuten bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het overgebleven vet even aan. Haal ook dit uit de pan. Voeg vervolgens de pompoen, peen, paprika en de sperzieboontjes toe en bak deze al omscheppend enkele minuten . Voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe, als dat nodig mocht zijn. Dan gaat de tomatenpuree erin. Roer door en laat even meebakken. Voeg het vlees en de uien weer toe evenals de sojaboontjes. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg de groentebouillon toe , zet het vuur lager en stoof het gerecht in 30-40 minuten gaar met het deksel op de pan. Breng iets pittig op smaak met de cayennepeper en de worcestershire saus
Lekker met rijst of pasta naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een vriendin kwam op bezoek met enkele biologisch geteelde flespompoenen. Ik wilde er eens géén soep van maken, maar stoven met datgene wat nog in de koelkast en voorraadkast voorhanden was. Zo ontstond dit stoofpotje met veel groente , gestoofd met varkenspoulet in groentebouillon. Heerlijk. Achteraf besloten om geen gepelde tomaten uit blik aan de stoof toe te voegen en dat was een prima idee.
Ingrediënten
250 gram fles pompoen in blokjes
125 gram winterpeen in plakjes
1 ui gesnipperd
1 grote teen knoflook geperst
250 gram varkens poulet in hapklare blokjes
1 mini blikje adamame ( soja) boontjes
50 gram sperzieboontjes in stukjes
1 rode paprika in blokjes
1 el Italiaanse kruiden
1 el tomatenpuree
zwarte peper, paprikapoeder en zout naar smaak
1 bouillonblokje groente met minder zout opgelost in 200 ml heet water
1 el worchestershire saus
snuf cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494236
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht