Bereidingswijze
1 Spoel de courgette en snij ze in schijfjes. Bestrijk ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze langs beide kanten in de grillpan.
2 Bestrijk 4 sneetjes toastbrood elk met 2 eetlepels kruidenkaas. Leg er een sneetje gerookte zalm op en verdeel er enkele schijfjes gegrilde courgette over. Sluit de croques met een droog sneetje toastbrood.
3 Klop de eieren in een diep bord los met de melk en kruid met peper en zout. Hak de dille fijn, maar hou enkele takjes apart voor de afwerking. Meng de fijngehakte dille onder het eimengsel. Wentel de croques door het eimengsel.
4 Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de croques in de pan langs beide kanten goudbruin. Werk ze af met de takjes dille.
2 Bestrijk 4 sneetjes toastbrood elk met 2 eetlepels kruidenkaas. Leg er een sneetje gerookte zalm op en verdeel er enkele schijfjes gegrilde courgette over. Sluit de croques met een droog sneetje toastbrood.
3 Klop de eieren in een diep bord los met de melk en kruid met peper en zout. Hak de dille fijn, maar hou enkele takjes apart voor de afwerking. Meng de fijngehakte dille onder het eimengsel. Wentel de croques door het eimengsel.
4 Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de croques in de pan langs beide kanten goudbruin. Werk ze af met de takjes dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxDeze croque met een vleugje luxe maak je in 20 minuten. De perfecte lunch!
Ingrediënten
8 toastbrood sneetjes
4 sneetjes gerookte zalm
8 el kruidenkaas
1 courgette
verse dille
2 eieren
melkscheutje
2 el boter
olijfolie
peper en zout
4 sneetjes gerookte zalm
8 el kruidenkaas
1 courgette
verse dille
2 eieren
melkscheutje
2 el boter
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494235
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht