Bereidingswijze
Meng het gehakt met de BBQ-saus, paprikapoeder, sjalot, peper en zout. Vorm balletjes van ongeveer 25 gram per stuk.
Bak de balletjes in een pan met boter en overgiet met passata en balsamicoazijn van zodra de balletjes bruin zijn. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur en kruid bij met peper en zout.
Kook de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp tot puree met de melk, kaas, muskaatnoot, peper en zout.
Kook ondertussen de sperziebonen in gezouten water gedurende 10 minuten.
Serveer de balletjes op een berg kaasstoemp met sperziebonen en verse peterselie.
Bak de balletjes in een pan met boter en overgiet met passata en balsamicoazijn van zodra de balletjes bruin zijn. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur en kruid bij met peper en zout.
Kook de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp tot puree met de melk, kaas, muskaatnoot, peper en zout.
Kook ondertussen de sperziebonen in gezouten water gedurende 10 minuten.
Serveer de balletjes op een berg kaasstoemp met sperziebonen en verse peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk , lekker en winters warm !
Ingrediënten
600 gram gehakt (gemengd)
1 kilogram aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
600 gram sperzieboontjes
2 sjalotten (fijngesnipperd)
200 gram Gruyère-kaas (gemalen)
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels barbecuesaus
600 milliliter passata
100 milliliter melk
1 klontje boter
1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
1 theelepel nootmuskaat
peterselie (verse, fijngehakt)
peper
zout
1 kilogram aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
600 gram sperzieboontjes
2 sjalotten (fijngesnipperd)
200 gram Gruyère-kaas (gemalen)
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels barbecuesaus
600 milliliter passata
100 milliliter melk
1 klontje boter
1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
1 theelepel nootmuskaat
peterselie (verse, fijngehakt)
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494227
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht