Bereidingswijze
Kook de ssnijbonen beetgaar in water met een bouillontbalet.
Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.
Bak de schoongemaakte champignons in de olijfilie, Bak de sjalotsnippers en de knoflooksnippers even mee.
Voeg de snijbonen hieraan toe en meng alles goedcdoor elkaar. Maak opcsmaak met peper, zout, nootmuskaat en Provencaalse kruiden.
Verdeel de snijbonen onderin de ovenschaal.
Kook de plakjes aardappel plm. 8 rtot 10 minuten in water met zout (tijd sfhankelijk van de dikte van de schijfjes).
Laat de aardappelschijfjes ook goed uitlekken en verdeel ze over de snijbonen.
Strooie de geraspte kaas (mag ook belegen kaas zijn hoor) maar Franse is net iets lekkerder.)1
Zet de schaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven en laat de aardappelen goudbruin worden
Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.
Bak de schoongemaakte champignons in de olijfilie, Bak de sjalotsnippers en de knoflooksnippers even mee.
Voeg de snijbonen hieraan toe en meng alles goedcdoor elkaar. Maak opcsmaak met peper, zout, nootmuskaat en Provencaalse kruiden.
Verdeel de snijbonen onderin de ovenschaal.
Kook de plakjes aardappel plm. 8 rtot 10 minuten in water met zout (tijd sfhankelijk van de dikte van de schijfjes).
Laat de aardappelschijfjes ook goed uitlekken en verdeel ze over de snijbonen.
Strooie de geraspte kaas (mag ook belegen kaas zijn hoor) maar Franse is net iets lekkerder.)1
Zet de schaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven en laat de aardappelen goudbruin worden
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snijbonen beetgaar gekookt, gebakken champignons met gesnpperde ui en wat flinke tenen knoflook erdoor. Lekker Provencaals gekruid. Over de sperziebonen een laagje aardappelplakjes met geraspte Franse Comté kaas in de oven, en dan SMULLEN maar !
Voor een dagje zonder vlees.
Voor een dagje zonder vlees.
Ingrediënten
500 gram snijbonen, schuin in brede stukjes gesneden
750 gram vastkokende aardappelen in schijfjes (kunnen ook voorgekookte aardappelen zijn uit koelvak)
250 gram kastanjechampignons in plakjes
1/2 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
peper, zout
1 groentebouillontablet
1/2 theel nootmuskaat
1 flink sjalotje, gescnipperd
3 teentjes knoflkook gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Plm. 75 gram Franse bergkaas, bijv. Comté, geraspt
750 gram vastkokende aardappelen in schijfjes (kunnen ook voorgekookte aardappelen zijn uit koelvak)
250 gram kastanjechampignons in plakjes
1/2 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
peper, zout
1 groentebouillontablet
1/2 theel nootmuskaat
1 flink sjalotje, gescnipperd
3 teentjes knoflkook gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Plm. 75 gram Franse bergkaas, bijv. Comté, geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen
rasp
vergiet
rasp
vergiet
Leuke tips
Lekker met een Franse salade : Romaine sla met kappertjes, rode ui en olijven met een dressing van 1 lepel wijnazijn, 3 eetl.olijfolie en een drupje honing.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494222
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch