Kip New Yorker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/12/2023 - 10:45
Bereidingswijze
-Snijd de twee kipfilets voorzichtig in 4 schnitzels, gebruik een scherp mes om de kipfilets kruislings doormidden te snijden. Doe de kotelet één voor één in een ritssluitingszak en gebruik een vleesvermalser of rolplank om plat te maken. Opzij zetten.
-Spray een pan op middelhoog vuur in met bakoliespray.
-Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
-Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe, breng aan de kook, zet het vuur iets lager, dek af en laat de saus borrelen om in te dikken en echt in te dikken (ongeveer 10 minuten, zet het vuur niet te laag), zorg ervoor dat je de saus inkoken en indikken voordat u verder gaat met de volgende stappen, anders wordt uw saus te vloeibaar.
-Verwarm de oven voor op 200c, 180c hetelucht, 400f, gasstand 6

-Als de saus is ingedikt, giet je de saus in een gelijkmatige laag op de bakplaat of ovenschaal.
-Leg de platgeslagen kipfilets in de saus. Bestrijk de bovenkant met de barbecuesaus om ervoor te zorgen dat ze allemaal volledig bedekt zijn.
-Leg op elke kipfilet 2 plakjes spek en bestrijk de bovenkant opnieuw met de barbecuesaus, zodat ook de stukjes spek volledig bedekt zijn.
-Bestrooi met de kaas en een snufje zwarte peper en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de kip gaar is en de kaas gesmolten.
-Je kunt het vervolgens onder middelhoog vuur op de grill plaatsen (braden) tot de bovenkant goudbruin is.
Afbeelding
Kip New Yorker
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Malse kipfilets in een heerlijke huisgemaakte barbecuesaus met plakjes gerookt spek, allemaal belegd met kaas en gebakken tot ze gesmolten en goudbruin zijn.....wie kan hier aan weerstaan ? 
Ingrediënten
2 grote ongekookte kippenfilets elk ongeveer 250 g
8 plakjes gerkookt spek (ontdaan van zichtbaar vet)
100 g mozzarella
60 g cheddar
snufje zwarte peper

Voor de saus:

1 blikje geplette tomaten van 400 ml (of gebruik passata)
240 ml water
1 kleine ui, gehalveerd en dun gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels 100% pure ahornsiroop (gebruik geen suikervrije)
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gerookte paprika (niet de hete variant)
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel appelazijn
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus (zorg ervoor dat er donker op de fles staat)
1 theelepel gele mosterd
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels tomatenpuree (puree) - voeg er vier toe als je passata gebruikt

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494217
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Slimming eats - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester