Bereidingswijze
Verwarm de olie in een pan en fruit op hoog vuur de ui, paprika en champignons al omscheppend 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip toe, draai het vuur lager en bak weer af en toe omscheppend 10 minuten. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Dan mag het water en het halve bouillonblokje erbij. Alles goed doorroeren en aan de kook brengen. Deksel op de pan en op laag vuur 15 minuten zachtjes stoven. Af en toe doorroeren. Proef en voeg eventueel wat peper en zout toe.
Roer vlak voor serveren de crème fraîche erdoor en bestrooi met peterselie. Serveer met brood, rijst of pasta naar keuze.
Roer vlak voor serveren de crème fraîche erdoor en bestrooi met peterselie. Serveer met brood, rijst of pasta naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel , eenvoudig en redelijk slank gerecht, met gangbare ingrediënten zoals paprika, tomaat , ui , champignons en kipfilet. Zonder veel poespas een heerlijk dagelijks gerecht. Ik heb de saus lichtjes gebonden met wat maizena.
Ingrediënten
1 ui in halve ringen
1 rode paprika in blokjes
250 gr champignons schoongeveegd in kwarten
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
300 gr kipfilet in blokjes van circa 2 cm
2 tomaten in blokjes
1 el pikante paprikapoeder
100 ml water
½ blokje kippenbouillon
3 takjes platte peterselie grof gehakt
2 el crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494213
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
A D eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht