Bereidingswijze
Doe de rijst, bouillon, het limoen blaadje, de vissaus, de chilli pasta en de gember in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur.
Als je erg pittige soep wilt kun je de rawit peper klein snijden, voor mildere soep kun je de peper het beste doorbreken en in twee delen in de pan gooien.
Snijd de prei in dunne halve ringen en de knoflook klein, voeg deze toe aan de soep.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en doe deze in een kommetje apart.
Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.
Laat de soep 20 minuten op middelhoog vuur koken, roer af en toe.
Als de rijst klaar is dan kun je het ei aan de soep toevoegen. Roer het ei door de soep en blijf nog een minuutje roeren.
Klaar! Garneer de soep met bosui en een flinke scheut peper (ongeveer ¼ tl).
Als je erg pittige soep wilt kun je de rawit peper klein snijden, voor mildere soep kun je de peper het beste doorbreken en in twee delen in de pan gooien.
Snijd de prei in dunne halve ringen en de knoflook klein, voeg deze toe aan de soep.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en doe deze in een kommetje apart.
Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.
Laat de soep 20 minuten op middelhoog vuur koken, roer af en toe.
Als de rijst klaar is dan kun je het ei aan de soep toevoegen. Roer het ei door de soep en blijf nog een minuutje roeren.
Klaar! Garneer de soep met bosui en een flinke scheut peper (ongeveer ¼ tl).
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je mij persoonlijk kent dan weet je, ik ben gek op rijstsoep met kip. Ik maak deze rijstsoep (met of zonder kip) dan ook bijna elke avond. Vooral na 8 uur krijg ik behoefte aan een heerlijk kopje warme rijstsoep, het is eigenlijk een verslaving want ik kan het dan ook niet laten om deze soep te maken. Ik maak de soep meestal voor 2 dagen, wat vers vind ik het toch het lekkerste.De rijstsoep lijkt erg veel op de Thaise soep Khao Tom, maar als ik in Thailand ben mis ik toch mijn eigen versie, dus deze is lekkerder, haha!
Ingrediënten
1 kopje rijst
Ik gebruik pandan rijst, als je de soep wat papperiger wilt, zoals bij bubur ayam kun je de rijst wassen en een nachtje in de diepvries doen, of de soep langer laten koken. Zelf vind ik het lekkerder als die niet té papperig is.
2l kippenbouillon
1 rawit peper
1 kaffir limoen blaadje of 1 sereh stengel
1 cm gember
2 EL vissaus (optioneel)
1 TL Thaise chilli pasta (optioneel)
1 kipfilet (deze kun je gemakkelijk weglaten)
10 cm prei
1 ei
2 teentjes knoflook
3 á 4 bosuitjes
Ik gebruik pandan rijst, als je de soep wat papperiger wilt, zoals bij bubur ayam kun je de rijst wassen en een nachtje in de diepvries doen, of de soep langer laten koken. Zelf vind ik het lekkerder als die niet té papperig is.
2l kippenbouillon
1 rawit peper
1 kaffir limoen blaadje of 1 sereh stengel
1 cm gember
2 EL vissaus (optioneel)
1 TL Thaise chilli pasta (optioneel)
1 kipfilet (deze kun je gemakkelijk weglaten)
10 cm prei
1 ei
2 teentjes knoflook
3 á 4 bosuitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
1 soeppan
1 snijplank
1snijmes
1 roer lepel
1 soeplepel
1 snijplank
1snijmes
1 roer lepel
1 soeplepel
Leuke tips
Ik voeg er ook regelmatig verse koriander of peterselie aan toe als garnering. Selderij vindt ik zelf niet zo passen bij deze soep.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494212
Homepage ID
3041706
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht