Bereidingswijze
- Kook de eieren ongeveer 7 minuten in kokend water . Koud afspoelen en schillen.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat al roerend lichtjes bruin worden. Giet de bouillon en de melk erbij, roer krachtig met een garde zodat er geen klontjes ontstaan en laat op laag vuur ongeveer 4 minuten sudderen.
- Roer de mosterd erdoor, breng op smaak met suiker, azijn, zout en peper. Halveer de gepelde eieren in de lengte en doe ze in een kom.
- Giet de hete saus erover en serveer eventueel met aardappelen.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat al roerend lichtjes bruin worden. Giet de bouillon en de melk erbij, roer krachtig met een garde zodat er geen klontjes ontstaan en laat op laag vuur ongeveer 4 minuten sudderen.
- Roer de mosterd erdoor, breng op smaak met suiker, azijn, zout en peper. Halveer de gepelde eieren in de lengte en doe ze in een kom.
- Giet de hete saus erover en serveer eventueel met aardappelen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker ouderwetse Duitse klassieker die ze serveren met gekookte aardappels
Ingrediënten
8 eieren
2 eetlepels boter
2 eetlepels Speltmeel type 630
250ml Vleesbouillon
250ml melk (3,5% vet)
4 el medium hete mosterd
1 eetl Dijon mosterd
1 eetl wijnazijn
1 snufje suiker
Zout
peper uit de molen
2 eetlepels boter
2 eetlepels Speltmeel type 630
250ml Vleesbouillon
250ml melk (3,5% vet)
4 el medium hete mosterd
1 eetl Dijon mosterd
1 eetl wijnazijn
1 snufje suiker
Zout
peper uit de molen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494210
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = ES
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht