Bereidingswijze
-Smelt de boter in een gietijzeren koekenpan of koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur.
-Voeg de ui en karwijzaad toe en bak 5 minuten of tot de uien zacht beginnen te worden.
-Breng op smaak met zout.
-Nestel de braadworst in de uien, voeg het flesje bier toe en breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en laat 30-40 minuten koken, waarbij je de braadworsten af en toe omdraait.
-Om de braadworst op het fornuis af te werken, doe je de uien en de bierbouillon in een kom en zet je deze opzij. -Voeg de brats terug toe aan de koekenpan en verhoog het vuur tot middelhoog. Bak de worstjes aan alle kanten gelijkmatig bruin, voeg indien nodig wat meer boter of olie toe. Voeg de uien en bierbouillon weer toe aan de koekenpan en houd warm.
-Om de braadworst op de grill af te werken, verwarm je de grill voor op middelhoog vuur. Bak de braadworsten 2-4 minuten per kant op de grill of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg terug toe aan de koekenpan met de uien en het bier en houd warm.
Serveer op warme broodjes met uien en grove, korrelige mosterd. Voeg eventueel zuurkool toe.
-Voeg de ui en karwijzaad toe en bak 5 minuten of tot de uien zacht beginnen te worden.
-Breng op smaak met zout.
-Nestel de braadworst in de uien, voeg het flesje bier toe en breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en laat 30-40 minuten koken, waarbij je de braadworsten af en toe omdraait.
-Om de braadworst op het fornuis af te werken, doe je de uien en de bierbouillon in een kom en zet je deze opzij. -Voeg de brats terug toe aan de koekenpan en verhoog het vuur tot middelhoog. Bak de worstjes aan alle kanten gelijkmatig bruin, voeg indien nodig wat meer boter of olie toe. Voeg de uien en bierbouillon weer toe aan de koekenpan en houd warm.
-Om de braadworst op de grill af te werken, verwarm je de grill voor op middelhoog vuur. Bak de braadworsten 2-4 minuten per kant op de grill of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg terug toe aan de koekenpan met de uien en het bier en houd warm.
Serveer op warme broodjes met uien en grove, korrelige mosterd. Voeg eventueel zuurkool toe.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gestoofd in bier met uien die zoet en gekarameliseerd worden, is dit braadworstrecept een bekende Duitse maaltijd voor het Oktoberfest.
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 ½ gele uien, in plakjes
1 eetlepel karwijzaad
½ theelepel zout
6 braadworsten
35 cl amberbier of notenbruin bier
6 broodjes
1 ½ gele uien, in plakjes
1 eetlepel karwijzaad
½ theelepel zout
6 braadworsten
35 cl amberbier of notenbruin bier
6 broodjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494208
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Heidi
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid