Bereidingswijze
-Smelt de boter in een soeppan of grote pan op middelhoog vuur.
-Voeg de uien en bleekselderij toe en bak 3 tot 5 minuten of tot ze zacht maar niet bruin zijn.
-Voeg de pompoen, appels, bouillon , cider en salie toe en breng aan de kook.
-zet het vuur laag en laat onafgedekt, af en toe roerend, 30 tot 40 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn. -Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
-Verwijder de salieblaadjes.
-Werk in porties en breng de pompoensoep over in een keukenmachine of blender en pureer tot een gladde massa. (Of pureer in de pan met een staafmixer.)
-Doe de soep terug in de pan, roer de room erdoor en kook tot deze goed is opgewarmd.
-Breng op smaak met zout en peper.
Schep voor het serveren de pompoensoep in ondiepe kommen, schep in het midden een lepel crème fraîche en bestrooi met peterselie en bieslook. Serveer met bruin brood.
-Voeg de uien en bleekselderij toe en bak 3 tot 5 minuten of tot ze zacht maar niet bruin zijn.
-Voeg de pompoen, appels, bouillon , cider en salie toe en breng aan de kook.
-zet het vuur laag en laat onafgedekt, af en toe roerend, 30 tot 40 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn. -Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
-Verwijder de salieblaadjes.
-Werk in porties en breng de pompoensoep over in een keukenmachine of blender en pureer tot een gladde massa. (Of pureer in de pan met een staafmixer.)
-Doe de soep terug in de pan, roer de room erdoor en kook tot deze goed is opgewarmd.
-Breng op smaak met zout en peper.
Schep voor het serveren de pompoensoep in ondiepe kommen, schep in het midden een lepel crème fraîche en bestrooi met peterselie en bieslook. Serveer met bruin brood.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pompoen-cidersoep krijgt de frisheid van zure appels en een flinke dosis knapperige appelcider. Romig en niet te zoet, met een aardse boost van salieblaadjes, het is de perfecte soep voor een herfstdiner. Een scheutje crème frâiche maakt het onweerstaanbaar.
Ingrediënten
70 g ongezouten boter
2 middelgrote uien gesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 kg (blokjes van 2,5 cm) pompoen, hubbardpompoen of flespompoen
2 kleine Granny Smith-appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
1,1 L kippenbouillon
24 cl cider
2 of 3 salieblaadjes
230 ml slagroom
Zout en versgemalen peper
Crème fraîche om te serveren
Gehakte bladpeterselie voor garnering
Gehakte bieslook voor garnering
Bruin sodabrood om te serveren
2 middelgrote uien gesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
1 kg (blokjes van 2,5 cm) pompoen, hubbardpompoen of flespompoen
2 kleine Granny Smith-appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
1,1 L kippenbouillon
24 cl cider
2 of 3 salieblaadjes
230 ml slagroom
Zout en versgemalen peper
Crème fraîche om te serveren
Gehakte bladpeterselie voor garnering
Gehakte bieslook voor garnering
Bruin sodabrood om te serveren
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494207
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Leite's culinaria-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch