Siciliaanse bloemkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/11/2023 - 09:13
Bereidingswijze
Maak de kruidenmix :
-Verwarm de oven voor op 230°C.
-Bekleed een of twee omrande bakplaten met bakpapier, zodat er voldoende ruimte voor de bloemkool is
-Meng in een grote kom het zout, kurkuma, paprika, venkel, oregano, kaneel, gegranuleerde knoflook en peper.
Maak de kappertjes-rozijnenvinaigrette :
-Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de azijn, honing, zout, rozijnen en water.
-Breng aan de kook, zet dan het vuur lager om te laten sudderen en kook tot de rozijnen zacht en mollig zijn, ongeveer 1 minuut.
-Doe het mengsel in een blender. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en mix op hoog tot gecombineerd en glad, ongeveer 30 seconden.
-Voeg de gehakte kappertjes toe en roer om te mengen.
Maak de bloemkool :
-Voeg de olijfolie toe aan de kruidenmix en meng goed. Voeg de bloemkool toe en meng goed om de roosjes gelijkmatig te bedekken.
-Schik de bloemkool in één enkele laag op de met bakpapier beklede bakplaat(ken) en rooster ze tot ze goudbruin en geurig zijn en het dikste deel van de roos gemakkelijk kan worden doorboord met de punt van een schilmesje, 15 tot 20 minuten.
-Haal uit de oven en verplaats naar een serveerschaal en bestrooi de bloemkool voorzichtig met 1/3 kopje vinaigrette. Proef en voeg eventueel meer vinaigrette toe.

Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Siciliaanse bloemkool
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geroosterde bloemkool ' Siciliaanse stijl ' is een absoluut heerlijk, veganistisch bijgerecht met een heleboel kruiden om je buik te verwarmen. Geroosterd en vervolgens besprenkeld met een vinaigrette van kappertjes en rozijnen, je hebt nog nooit bloemkool gehad die zo smaakt.
Ingrediënten
Voor de kruidenmix :
1 theelepel zout
3/4 theelepel gemalen kurkuma
3/4 theelepel zoete paprikapoeder (bij voorkeur Hongaars)
3/4 theelepel vers gemalen venkelzaad
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel gemalen kaneel
1 1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
Voor de kappertjes-rozijnenvinaigrette :
80 ml rijstazijn
110 g honing
1 theelepel zout
100 g gouden rozijnen
60 ml water
1 eetlepel vers citroensap
60 ml extra vierge olijfolie
2 eetlepels kappertjes in pekel, afgespoeld, uitgelekt en grof gehakt
Voor de bloemkool :
60 ml extra vierge olijfolie
circa 900 g bloemkool in roosjes van 5 cm gesneden
1/3 tot 1/2 kopje kappertjes-rozijnen vinaigrette
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494206
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Leite's Culinaria - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester