Bereidingswijze
Bereiding: Sloffenbodem
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden.
Of roer voor de slof zonder spijs de afgekoelde banketbakkersroom los.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter.
Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg.
Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof.
Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen. Verdeel het spijsmengsel of de banketbakkersroom op het deeg tot 1,5 centimeter van de rand af.
Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar.
Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.
Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de spijs met het halve of hele ei om het wat dunner te maken, het moet smeerbaar worden.
Of roer voor de slof zonder spijs de afgekoelde banketbakkersroom los.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter.
Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg.
Verwijder het omliggende deeg en doe hetzelfde voor de tweede slof.
Plaats de deegplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de ingevette sloffenvormen eromheen. Verdeel het spijsmengsel of de banketbakkersroom op het deeg tot 1,5 centimeter van de rand af.
Bak de sloffen in 23 tot 28 minuten gaar.
Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de sloffen afkoelen.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit recept maak je 2 sloffenbodems.
In plaats daar van kun je ook één grote bodem bakken, in ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.
In plaats daar van kun je ook één grote bodem bakken, in ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.
Ingrediënten
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
180 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr suiker
80 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
½ citroen, rasp
¼ tl zout
Voor de amandelspijsvulling
150 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
½ tot 1 ei
Voor de meegebakken banketbakkersroom
½ recept recept banketbakkersroom
Verder nodig
bloem, voor het werkblad
boter, om in te vetten
2 tl bakpoeder
180 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr suiker
80 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
½ citroen, rasp
¼ tl zout
Voor de amandelspijsvulling
150 gr amandelspijs, zelfgemaakt of gekocht
½ tot 1 ei
Voor de meegebakken banketbakkersroom
½ recept recept banketbakkersroom
Verder nodig
bloem, voor het werkblad
boter, om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
Met dit recept maak je 2 sloffenbodems.
Slofring van 24 x 9 cm.
In plaats daar van kun je ook één grote bodem bakken, in ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.
Slofring van 24 x 9 cm.
In plaats daar van kun je ook één grote bodem bakken, in ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.
Leuke tips
Vind je de sloffenbodem te hard, dan kun je verschillende dingen aanpassen. Bak de sloffenbodem bij voorkeur in een oven met onder- en bovenwarmte, daardoor wordt de slof minder hard dan in een heteluchtoven. Je kunt de helft van de bloem in dit sloffen recept vervangen door Zeeuwse bloem voor een brossere sloffenbodem en/of je kunt 1-1½ theelepel extra bakpoeder toevoegen. Op die manier wordt de slof iets luchtiger en zal deze minder hard zijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494204
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Rutger bakt
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht