Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een vierkante bakvorm van 20×20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed daar een samenhangend deeg van.
Doe het deeg in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit over de bodem.
Prik het deeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bodem in 18-23 minuten goudbruin.
Haal de vorm uit de oven als de bodem gaar is, maar laat de oven wel aanstaan.
Verdeel de pecan noten over de bodem en giet daar de gecondenseerde melk over.
Bak de koek nog 22-27 minuten tot de gecondenseerde melk gekaramelliseerd is.
Laat de koek afkoelen in de vorm.
Haal hem daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd de koek in de maat koekjes die je zelf wilt.
Vet een vierkante bakvorm van 20×20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed daar een samenhangend deeg van.
Doe het deeg in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit over de bodem.
Prik het deeg meerdere malen in met een vork, om te voorkomen dat het deeg bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bodem in 18-23 minuten goudbruin.
Haal de vorm uit de oven als de bodem gaar is, maar laat de oven wel aanstaan.
Verdeel de pecan noten over de bodem en giet daar de gecondenseerde melk over.
Bak de koek nog 22-27 minuten tot de gecondenseerde melk gekaramelliseerd is.
Laat de koek afkoelen in de vorm.
Haal hem daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd de koek in de maat koekjes die je zelf wilt.
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je op zoek bent naar een heerlijk zoet tussendoortje, dan is dit recept voor zelfgemaakte pecankoekjes ideaal!
De gecondenseerde melk wordt over de koekbodem met pecannoten gegoten en verandert in de oven in een heerlijke karamel.
De rijke, zoete en boterachtige smaak van de pecannoten is perfect in combinatie met de karamel.
Met dit recept maak je een grote koek, waar je vervolgens koekjes van snijd.
De gecondenseerde melk wordt over de koekbodem met pecannoten gegoten en verandert in de oven in een heerlijke karamel.
De rijke, zoete en boterachtige smaak van de pecannoten is perfect in combinatie met de karamel.
Met dit recept maak je een grote koek, waar je vervolgens koekjes van snijd.
Ingrediënten
Voor het deeg
175 gr bloem
125 gr boter, op kamertemperatuur
75 gr witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
Voor de toppnig
200 gr pecannoten
300 gr gezoete, gecondenseerde melk
Verder nodig
boter, om in te vetten
175 gr bloem
125 gr boter, op kamertemperatuur
75 gr witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
Voor de toppnig
200 gr pecannoten
300 gr gezoete, gecondenseerde melk
Verder nodig
boter, om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494203
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Rutger bakt
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht