Lamsbiefstuk met paddenstoelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/10/2023 - 16:10
Bereidingswijze
Laat een pan warm worden op het vuur.
Laat er een klontje boter in smelten.
Peper en zout de lamsbiefstukken.
Bak het vlees mooi rosé vanbinnen op een middelhoog vuur.
De baktijd is 10 minuten langs elke kant.
Haal het vlees uit de pan en laat het minstens 5 minuten rusten.

Bak de schoongemaakte paddenstoelen gedurende 3 minuten in een pan met boter.
Kruid ze met peper en zout.
Warm de tuinbonen op in wat boter.
Giet het braadvet weg uit de pan van het vlees.
Giet de lamsfond in de pan.
Breng het op een hoog vuur aan de kook en laat de fond een minuut inkoken.
Haal de saus van het vuur en laat er nog een klontje boter in smelten.

Serveren:
Snij elke lamsbiefstuk in twee.
Leg ze op de borden.
Strooi er de gebakken paddenstoelen en de opgewarmde tuinbonen rond.
Giet er war van de saus rond.
Serveer de rest van de saus apart.
Afbeelding
Lamsbiefstuk met paddenstoelen
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en een makkelijk recept, ook heerlijk met lamshaasjes 
Ingrediënten
4 lamsbiefstukjes of lamshaasjes
250 g gemengde paddenstoelen
32 gekookte grote groene tuinbonen (eventueel uit de diepvries)
2 dl lamsfond/ of paddenstoelen fond
3 klontjes boter
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494202
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Johan Segers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Janine58