Tapenade van kastanjechampignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/09/2023 - 17:34
Bereidingswijze
Rooster de zonnebloempitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Rooster ze enkele minuten in een pan gaar.
Hak intussen de olijven , kappertjes en zonnebloempitten fijn. Snipper de bieslook fijn en meng alles in een kom door elkaar. Dit kan overigens ook door alles kort fijn te malen met een keukenmachine , maar zorg dat de tapenade niet helemaal fijngemalen wordt.
Maak de tapenade smeuïg met de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een makkelijke herfts achtige tapenade. Lekker bij een borrel , of op een broodje naast een kom soep.
Ingrediënten
300 g kastanjechampignons
4 el groene olijven
2 el kappertjes
4 el olijfolie
bieslook , naar smaak
1/2 tl citroensap
2 el zonnebloempitten
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Antikleefpan - grote pan - keukenrobot of blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494199
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003