Bereidingswijze
Reinig de cantharellen en verwijder de harde steeltjes en het zand met een borsteltje. Spoel ze kort in een beetje water en dep ze droog met keukenpapier en leg ze opzij op keukenpapier.
Warm de heldere bouillon op en laat goed heet worden.
Schroei ondertussen de cantharellen kort aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de cantharellen over de verwarmde soepkommetjes en giet de hete bouillon er over. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Versier met de kervelplukjes en serveer.
Warm de heldere bouillon op en laat goed heet worden.
Schroei ondertussen de cantharellen kort aan in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de cantharellen over de verwarmde soepkommetjes en giet de hete bouillon er over. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Versier met de kervelplukjes en serveer.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zelfgemaakte heldere kipbouillon met daarin verse cantharellen kan nooit niet slecht zijn. Dit recept kan ook gemaakt worden met groentebouillon dan hebt je vegetarische soepje
Ingrediƫnten
150 g cantharellen - 1 liter kippenbouillon - 3 a 4 el kervelblaadjes - peper en zout - 2 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
slazwieder - niet te grote soep pot - braadpan - 4 verwarmde soepkommen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494198
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht