Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150°C.
Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes met een mandoline. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Schik de aardappelplakjes in een cirkel en dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven , op de stand hete lucht.
Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er wat tomatensaus over. Leg daarop de champignons en de mozzarella. Breek voorzichtig een eitje in het midden van de pizza.
Zet de pizza opnieuw in de oven ongeveer 10 minuten , of tot het ei is gestold.
Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes gedroogde ham over. Werk af met de olijfolie en wat peper en serveer.
Schil de aardappel en snijd in fijne plakjes met een mandoline. Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
Schik de aardappelplakjes in een cirkel en dakpansgewijs op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet 5 minuten in de oven , op de stand hete lucht.
Haal de aardappelbodem uit de oven en verdeel er wat tomatensaus over. Leg daarop de champignons en de mozzarella. Breek voorzichtig een eitje in het midden van de pizza.
Zet de pizza opnieuw in de oven ongeveer 10 minuten , of tot het ei is gestold.
Haal de aardappelpizza uit de oven en schuif op een bord of plankje. Verdeel er de sneetjes gedroogde ham over. Werk af met de olijfolie en wat peper en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pizza smaamt altijd , maar heb je deze speciale aardappelpizza al eens geprobeerd ? Beleg met champignons , ham , tomatensaus en kaas voor een overheerlijke ezlfgemaakte pizza.
Ingrediënten
Voor 1 pizza : 2 sneetjes gedroogde ham , 1 aardappel , 4 champignons , 75 ml tomatensaus - 1 bol mozzarella - 3 el Parmezaanse kaas - 1 ei - 1 el olijfolie - peper
Hulpmiddelen & keukengerei
mandoline - ovenbakplaat - bakpapier - kaasmolen of kaasrasp
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494195
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht