Bereidingswijze
Snij de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout.
Snij de prei , selder , sjalot en look in kleine blokjes.
Zet een wok op een hoog vuur , giet de olie erin en laat goed heet worden en bak de kipfilet aan en voeg de gesneden groentjes toe.
Laat alles goed aanstoven en voeg de suiker en de ketchup toe en blus met de groentebouillon en laat het opkoken.
Snij de rode chilipeper in kleine stukjes en voeg toe. Giet de tomatencoulis en de tomatenpuree erbij.
Klop het eitje op en giet dit al roerend mee in de soep. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe.
Snij de rauwe zalm en de krabsticks in blokjes en schik ze op een bord , schep de hete soep hierover en versier met bieslook.
Snij de prei , selder , sjalot en look in kleine blokjes.
Zet een wok op een hoog vuur , giet de olie erin en laat goed heet worden en bak de kipfilet aan en voeg de gesneden groentjes toe.
Laat alles goed aanstoven en voeg de suiker en de ketchup toe en blus met de groentebouillon en laat het opkoken.
Snij de rode chilipeper in kleine stukjes en voeg toe. Giet de tomatencoulis en de tomatenpuree erbij.
Klop het eitje op en giet dit al roerend mee in de soep. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe.
Snij de rauwe zalm en de krabsticks in blokjes en schik ze op een bord , schep de hete soep hierover en versier met bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chinees nieuwjaar is een groot feest voor alle Chinezen en bij uitbreiding over de hele wereld. En uiteraard voor alle liefhebbers van de Chinese keuken.
Ingrediƫnten
1 selder , 1 prei , 1 wortel , 1 teentje knoflook , 1 sjalot , 1 tomaat , 1/2 rode chilipeper , 1 snuifje suiker , 1 el ketchup , 1 kipfilet , olijfolie , 1 l groentebouillon , 2 dl tomatencoulis , 1 el tomatenpuree , 1 zalmfilet , 6 krabsticks , 1 ei , peper en zout , verse bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
wokpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494193
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
koken.vtm.be/SOS Piet
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht