Bereidingswijze
Hak de tijgergarnalen in stukjes (niet te fijn) en meng met het kippengehakt.
Hak de lente-uitjes en de korianderblaadjes en meng door het gehakt. Rasp de gember erboven en snijd het teentje knoflook en de chilipeper fijn en vroeg met de rest van de ingrediënten toe. Meng met je handen.
Leg de wontonvelletjes op je werkvlak en lepel er steeds een koffielepeltje van de vulling op , bestrijk de randen met water en vouw de dim sum samen , zorg dat de randen aan elkaar kleven.
Breng een grote pot water aan de kook en kook de dim sum enkele minuten (als ze boven komen drijven , zijn ze gaar). Serveer met zoete chili saus.
Hak de lente-uitjes en de korianderblaadjes en meng door het gehakt. Rasp de gember erboven en snijd het teentje knoflook en de chilipeper fijn en vroeg met de rest van de ingrediënten toe. Meng met je handen.
Leg de wontonvelletjes op je werkvlak en lepel er steeds een koffielepeltje van de vulling op , bestrijk de randen met water en vouw de dim sum samen , zorg dat de randen aan elkaar kleven.
Breng een grote pot water aan de kook en kook de dim sum enkele minuten (als ze boven komen drijven , zijn ze gaar). Serveer met zoete chili saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wit je dat rood in de Chinese cultuur staat voor geluk ? Dit gerecht kan zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht genuttigd worden.
Ingrediënten
1 pak wontonvellen
250 kippengehakt
200 g tijgergarnalen
2 lente-uitjes
1 handvol koriander
2 cm gember
1 teen look
1 groene chilipeper
1 el rijstwijn
1 el lichte sojasaus
1/2 el donkere sojasaus
1 el sesamolie
2 tl maïzena
250 kippengehakt
200 g tijgergarnalen
2 lente-uitjes
1 handvol koriander
2 cm gember
1 teen look
1 groene chilipeper
1 el rijstwijn
1 el lichte sojasaus
1/2 el donkere sojasaus
1 el sesamolie
2 tl maïzena
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
grote kookpot
grote kookpot
Leuke tips
TIP: In 1 pak wontonvellen zitten ongeveer 40 stuks. Zorg voor de "stomen en koken"-versie. Je vindt dit zeker in de betere supermarkt of Toko's.
Gebruik verse koriander.
Gebruik verse koriander.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494192
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
the yummyblogsisters
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht